Ovacık Yeniören Köyü

Ovacık Yeniören Köyü

Yeniören Köyü haberleri, Ovacık Yeniören köyü güncel son dakika gelişmeleri, Yeniören köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Karabük Köyleri Arasında yer alan Yeniören Köyünde vefat edenler, köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Ovacık Yeniören köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Yeniören köyü son dakika gelişmeleri, Yeniören köyüne özgü yemekler, Ovacık Yeniören köyünün tarihi, Yeniören köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Yeniören köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Yeniören, Karabük ilinin Ovacık ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Yeniören Köyü Resimleri ve Yeniören köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Ovacık Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Ovacık Karabük Arası Kaç Km? Ovacık Hava Durumu? Karabük Köyleri ve Ovacık Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Karabüklü iseniz Karabük Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Karabüklü Ünlüler arasında Ovacık Yeniören Köyünde doğan biri var mı? Ovacık Doğumlu Ünlüler Kimler?

Yeniören, Karabük ilinin Ovacık ilçesine bağlı bir köydür.

Köyün eski adı "ÖKÜZÖREN"dir. Mahalli kullanımda bugün bile bu isim geçerliliğini korumaktadır. Ovacık ve çevresindeki bazı yerleşim birimlerinin adları geçmiş ve bugün itibarıyla değişiklikler göstermektedir. Yörenin mahalli ağız özellikleri de resmi adlar ile kullanılan adlar arasında farklılıklar meydana gelmesine neden olabilmektedir. Köy 3 ana parça yerleşim biriminden oluşmaktadır. Köye adını veren Yeniören Merkez Mahallesi, İlyaslar Mahallesi ve Bakırcılar Mahallesi. Köyün doğu sınırında Değirmen Çayı kenarında yer alan Osmanköy yerleşim birimi de dahil edilirse köyaltı yerleşim ünitesi dörde çıkmaktadır. Ovacık ve çevresinde görülen ve 'Divan' adı verilen büyük köylerin tek başına oluşturduğu, küçük köylerden de birkaçının bir araya gelerek teşkil ettiği idari birim olarak ele alındığında, geçmiş dönemde Bakırcılar ve Yeniören Mahalleleri Kavaklar Divanına, İlyaslar Mahallesi ise Pelidviran(Pürçükören)Divanına bağlıdır. Ovacık ve çevresindeki diğer yerleşim alanlarında da görüldüğü haliyle, Yeniören Köyünün, gelenek, görenek ve yemek kültürü, özellikle son 50 yıllık yoğun göç süreci içinde eski özelliklerini yitirmiştir. Günümüzde hala canlılığını koruyabilen en önemli kültür ve gelenek, "ZİYRAT" adı verilen dini bayramların arefe günü yapılan toplantıdır. Günümüzde yapılan mahalli yemekler arasında ise buğday veya mısır keşkeği önemi korumaktadır. Yeniören Köyünün en karakteristik yemeği (Ovacık ve çevresi için de geçerlidir)arpadan yapılan "GÖCE" adı verilen içine yoğurt katılarak yenilen çorbadır.
İlçenin kuzeyinde yer alır. Orta yükseklikteki Dorukerenler ve Ekmekerenleri yükseltilerinin bölündüğü vadi içindeki Bakırcılar, İlsyaslar, Osmanağa ve Yenirören Mahallelerinden oluşur. Karabük iline 53 km, Ovacık ilçesine 6 km uzaklıktadır.
Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.
Köyde ilköğretim okulu yoktur. Köyde, içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi de yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.