Öztürk: "Milas Yeni Devlet Hastanesine Kavuşacak"

Öztürk: "Milas Yeni Devlet Hastanesine Kavuşacak"

Milas halkının yıllardır beklediği yeni Milas Devlet Hastanesi yapımı için çalışmalara başlandı.

Milas halkının yıllardır beklediği yeni Milas Devlet Hastanesi yapımı için çalışmalara başlandı.

Beraberindekilerle birlikte Sodra Dağı'ndaki inşaat alanında incelemelerde bulunan AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, "Hastane inşası için söz vermiştik. Sözümüzü yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. İnşallah 2 yıl içerisinde Milas yeni devlet hastanesine kavuşacak." dedi.

Günde 2 bin 500 hastanın hizmet aldığı 75. Yıl Milas Devlet Hastanesinin, artan nüfusun talebini karşılamada sıkıntı yaşanması üzerine uzun süredir gündemde olan yeni Milas Devlet Hastanesi inşası için Sodra Dağı'ndaki alanda çalışmalara başlandı. AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, AK Parti İlçe Teşkilatı Başkanı Levent Akyer, AK Parti İçe Kadın Kolları Başkanı Necla Vatansever ve 75. Yıl Milas Devlet Hastanesi Başhekimi Tarık Çubukcuoğlu yeni hastane alanında incelemelerde bulundu.

75. Yıl Milas Devlet Hastanesine gelerek günlük hasta sayısının 2 bin 500'ü bulduğunu ve hastalara hizmet noktasında binanın yetersiz olduğuna şahitlik ettiğini belirten Milletvekili Öztürk, Milas'taki ve Muğla genelindeki hastane inşası çalışmalarıyla ilgili gazetecilere açıklamalarda bulundu.

"Milas'ta devlet hastanesinin yetersizliği zaten yıllardan beri konuşuluyordu. Yeni hastanelerin planımızda olduğunu söylüyorduk. Bodrum Devlet Hastanesi, Marmaris Devlet Hastanesi, Yatağan Devlet Hastanesi ve Milas Devlet Hastanesi'ni planladığımızı belirtmiştik. Muğla Devlet Hastanemizin, şehir hastanemizin de orda J Bloğunu için yaklaşık 22 milyonluk ekstra yatırım aldık. Milas Devlet Hastanesi için müteahhit işe başladı. Bizim halkımız bazen görmeden tevazu edemiyor. Bizde onlar için yatırımları yerinde görelim istedik. İlçe başkanımız ve başhekimimiz ile beraber Milas Devlet Hastanesinin nereye yapılacağını canlı yerinde görelim dedik. O yüzden buraya geldik. Hakikaten çok güzel bir yer seçmişler. Baktığın zaman havadar, ilçeye hakim bir nokta burası. Aralık ayında ihalesi yapılmıştı. Yer teslimi başladı ve en kısa zamanda da temeli açılacak." diye konuşan Öztürk, 150+50 yataklık hastane inşasının 2 yıl içerisinde yani 700 iş gününde tamamlanacağını belirtti.

150 yataklı planlanan hastanenin artı 50 yatağının yoğun bakım olarak planlandığını söyleyen Öztürk, "Hastanenin her odası otel konforunda banyosu, tuvaleti ayrı olan çok özel bir hastane yapılacak. Milas'ın sağlık altyapısı anlamında 25-30 yıllık bütün problemini çözecek bir hastane olacak. 110 dönüm arazide 45 bin metrekare kapalı alanı olan özel bir hastane olacak. Sadece binaları yenilemiyoruz. Milas Devlet Hastanesinde ciddi bir uzman problemi vardı. Çok ciddi sıkıntılar geliyordu. Yaklaşık 8 uzman hastanede sessiz sedasız göreve başladı. Özellikle ortopedi konusunda sıkıntımız vardı. 8 uzman kardeşimiz şuanda Milas halkının sağlığı için hizmet veriyor. Bu sevindirici gelişmeler. Hastane inşası için söz verdik sözümüzü yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Hastanemiz, Milas anlamında en büyük yatırımlardan bir tanesi oldu." dedi.

Şuanda mevcut halde kullanılan hastane binasının yeni hastanenin tamamlanmasıyla birlikte eski hastane binasının Ağız Diş Sağlığı Merkezi olarak kullanılması yönünde planlar bulunduğunu belirten Öztürk, "Fethiye de orda burada nasıl var ise Milas'ta Ağız Diş Sağlığı Merkezi eski hastane üzerinden de böyle bir çalışmayla bu ihtiyacı giderilmiş olacak. Bu şekilde belki 30 yıl diş sağlığı hizmeti noktasında sorun konuşmayacağımız günlere geleceğiz. Bodrum Devlet Hastanesi aynı şekilde temel atıldı devam ediyor. Yatağan'ın proje ihalesi yapıldı. Marmaris Devlet Hastanesi sözlerimizden bir tanesiydi o da 10 Nisan'da proje ihalesi yapılacak. İl başkanlığı dönemimden beri uğraşıyordum. Yer problemi vardı bunu çözdük ve Sağlık Bakanlığı'na devrettik. Akabinde bir tek Seydikemer kalıyor. Orada bir bölge hastanesi yapmayı planlıyoruz. 2018'de inşallah burayı yatırıma alma planlarımız var." diye konuştu.

AK Parti İl Başkanlığı döneminde Milas'a veteriner fakültesi kurulması için büyük çaba sarf ettiğini kaydeden Öztürk, "Başbakanımızı havalimanına geçerken Milas'ta mola verdirdik. Bir buçuk iki yıldan beri uğraştığımız veteriner fakültesinin buraya gelmesine aracı oldum il başkanıyken ama yeriyle alakalı "TKİ Milas'ın kendi malıdır, Milas'ta kalsın burayı fakülte yapalım" demiştik. O meseleyi de hallettik. Başbakanımız, maliye bakanımız hepsi imzaladı. Sayın Başbakanımıza arz ettik ve Başbakanımız da Milas'ta mola verdiğinde sözünü verdi ve "veteriner fakültesi hayırlı olsun" dedi. Ben de buradan tüm Milaslılara hayırlı olsun diyorum. Veteriner fakültesi, orada bu bölgenin sosyal çevresini, ekonomisini etkileyecek bir yatırımdır. İnşallah Milas'a hem yeni hastane hem de fakülte hayırlı olur. Vatandaşımızın şunu bilmesinde fayda var, sadece veteriner fakültesi için tahsis ettiğimiz yerin maliyeti Milas Belediyesinin 5 yılda yaptığı tüm eserlerinden daha çoktur." dedi.

AK Parti İlçe Başkanı Levent Akyer, halkın ihtiyaç duyduğu yatırımlar noktasında elinden geleni yapan, Ankara'da çözüm odaklı görüşmelere vesile olan Milletvekili Öztürk'e Milas halkı adına teşekkür etti.

Öztürk: "Milas Yeni Devlet Hastanesine Kavuşacak"

Öztürk: "Milas Yeni Devlet Hastanesine Kavuşacak"

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.