Pazar Uğrak Köyü

Pazar Uğrak Köyü

Uğrak Köyü haberleri, Pazar Uğrak köyü güncel son dakika gelişmeleri, Uğrak köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Rize Köyleri Arasında yer alan Uğrak Köyünde vefat edenler, köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Pazar Uğrak köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Uğrak köyü son dakika gelişmeleri, Uğrak köyüne özgü yemekler, Pazar Uğrak köyünün tarihi, Uğrak köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Uğrak köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Uğrak, Rize ilinin Pazar ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Uğrak Köyü Resimleri ve Uğrak köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Pazar Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Pazar Rize Arası Kaç Km? Pazar Hava Durumu? Rize Köyleri ve Pazar Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Rizeli iseniz Rize Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Rizeli Ünlüler arasında İkizdere Uğrak Köyünde doğan biri var mı? Pazar Doğumlu Ünlüler Kimler?

Uğrak, Rize ilinin Pazar ilçesine bağlı bir köydür.Köyün eski adı Çingit'tir.1600-1700 yıllarına ait müslüman ahaliye ait mezarlar bulunmaktadır.Köyün kurucusu Hasan Beşe oğlu Mahmut Beşe'nin ölüm tarihi 1703'tür. Tarihi İpek Yolu'nun üzerinde kurulmuş bir köydür.
Köyün gelenek, görenekleri: Halk oyunu köyün Horon dur, horona eşlik eden halk müziği aleti Tulum dur. Tulum ve Horon Köyün olduğu gibi bütün Hemşin yöresinin de vazgeçilmezidir. Yazın yaylaya çıkışlarda sonbaharda da yayladan dönüşlerde vartovar (Vartavar) eğlenceleri yapılır. Bu gelenek yaylacılığın artık yapılmamasından dolayı artık unutulmaya başlamıştır. yemekleri karalahana yemeklerde etkin durumdadır. Karalahanın sarması, ezmesi, çorbası(Çağhala)yapılır. Muğhlama, dere alabalığı (kırmızı benekli alabalık),Fasulye çeşitleri (Lobiya)
Rize iline 51 km, Pazar ilçesine 13 km uzaklıktadır. Meleskur(Ortayol),Açaba(Bucak),Mermanat(Akbucak),Ovagli-Tomasli-Pogina(Boğaziçi) köyleri ile komşudur. Ulaşım Pazar-Hemşin karayolundan sağlanır. Çamlıhemşin ve Hemşin ilçeleriyle bağlantısı vardır.
Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Nüfusun çoğu diğer illere göç etmiştir.
Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Tarımda ekonomik olarak gelir getiren tek ürün Çay'dır.2012 yılından itibaren çay üretiminde kimyasal gübre kullanımı terk edilerek organik tarıma geçiş yapılmıştır. Az da olsa arıcılık faaliyeti göze çarpmaktadır.
Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamakta, taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı vardır ancak sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum