Polis Eşi Hemşirenin Kurumlar Arası Geçiş Zaferi

Polis Eşi Hemşirenin Kurumlar Arası Geçiş Zaferi

Kurumlar Arası Geçişte Bir Kazanım Daha ! Eşi Polis olan bir üniversite personelinin Sağlık Bakanlığı’na geçişinin reddedilmesi işlemi mahkeme kararıyla durduruldu. Konu hakkında açıklama yapan Türk Sağlık Sen yetkilileri, “Giresun...

Sağlık sorunları

Kurumlar Arası Geçişte Bir Kazanım Daha ! Eşi Polis olan bir üniversite personelinin Sağlık Bakanlığı’na geçişinin reddedilmesi işlemi mahkeme kararıyla durduruldu.

Konu hakkında açıklama yapan Türk Sağlık Sen yetkilileri, “Giresun Üniversitesi Giresun Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görev yapan hemşire üyemizin eşinin polis olarak görev yaptığı Ardahan iline Üniversite muvafakat vermesine rağmen Sağlık Bakanlığı tarafından atamasının yapılmaması üzerine sendikamız tarafından dava açılmıştı. Davayı görüşen Giresun İdare Mahkemesi verdiği kararda Bakanlığın yetersiz kadro sayısı nedeniyle red işleminin mevzuata uygun olmadığını belirterek eşleri zorunlu yer değişikliğine tabi olan personelin Sağlık bakanlığı bünyesine kurumlar arası naklen atamalarında kura şartına tabi olmayacaklarının düzenlendiği hatırlatıldı” denildi.

Aile Birliği Vurgusu

Açıklamada şu ifadelere yer verildi, “Mahkeme davacı hemşire üyemizin kadro ve kura şartı olmaksızın eşinin bulunduğu ile atanması gerektiğine dikkat çekerek aksi halde çocukların varlığı ve aile bütünlüğü dikkate alındığında aile birliğinin çekilmez bir hala alacağını belirtti. Mahkeme bu nedenlerden dolayı işlemin zımmen red edilmesinin hukuka uygunluğunun bulunmadığına karar vererek işlemin yürütmesinin durdurulmasına karar verdi. Mahkeme kararı ile ilgili bir değerlendirme yapan Genel Başkanımız Önder Kahveci Üniversite hastanelerinde görevli personelin atama ve nakil sorununa dikkat çekerek “ Uzun zamandır Üniversitelerde görev yapan kamu çalışanları için bir Atama ve Nakil yönetmeliği hazırlanmasını tayin ve becayiş konularında yaşadıkları sıkıntıların çözülmesini istiyoruz. Aile birliği, eğitim hakkı ve sağlık hakkı başta olmak üzere bu arkadaşlarımızın temel haklarının önüne mevzuatlarla set çekilmesi yanlıştır. Bu durum mutlaka düzeltilmelidir. Türk Sağlık-Sen olarak Üniversite Hastanesinde görevli çalışanlar için bu sorunların çözülmesi adına tüm platformlarda mücadelemizi sürdürüyoruz” (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
1
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.