Prof. Dr. Şahin: “Misyonerlerin Hedefi Gayrimüslimlerdi”

Prof. Dr. Şahin: “Misyonerlerin Hedefi Gayrimüslimlerdi”

'Tarih Masalları Amerikalı Misyonerler" konulu konferansta konuşan Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Eski Rektörlerinden Prof.

'Tarih Masalları Amerikalı Misyonerler" konulu konferansta konuşan Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Eski Rektörlerinden Prof. Dr. Mehmet Şahin, bilinenin aksine, misyonerlerin asıl hedefinin Müslümanlar değil, gayrimüslimler olduğunu söyledi.

Erciyes Üniversitesi Stratejik Araştırma Merkezi (ERÜSAM) tarafından ERÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen konferansta konuşan Rektör Prof. Dr. Mehmet Şahin, misyonerlerin özellikleri, faaliyetleri ve hedefleri ile ilgili bilgi verdi.

Misyonerlik faaliyetlerinin genelde Amerika menşeli olduğunu ifade eden Prof. Dr. Mehmet Şahin, 1810 yılından itibaren Amerika tarafından kurulan American Board teşkilatı tarafından dünyanın birkaç bölgeye ayrıldığına dikkat çekti. Prof. Dr. Şahin, "Amerikalılar bu teşkilatı kurup yavaş yavaş genişletmeye başladıktan sonra dünyanın dört bir tarafına misyonerler göndermişlerdir. Burada amaç bu misyonerler vasıtasıyla dünyanın geri kalan kısmını Hristiyanlığın ve Protestanlığın ışığıyla aydınlatmaktı. Dolayısıyla birçok gayrimüslimi bünyesinde barındıran Osmanlı Devleti de hedefleri arasına girmiştir." diye konuştu.

Şahin, konuşmasının ardında katılımcıların sorularını yanıtladı.

Prof. Dr. Şahin: “Misyonerlerin Hedefi Gayrimüslimlerdi”

Prof. Dr. Şahin: “Misyonerlerin Hedefi Gayrimüslimlerdi”

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.