Profil A.ş’nin 50. Yıl Gururu

Profil A.ş’nin 50. Yıl Gururu

Otomotiv yan sanayiinin önemli üreticilerinden Profil Sanayi A.Ş, Türkiye ekonomisine yaptığı katkıda yarım asrı geride bıraktı.

Otomotiv yan sanayiinin önemli üreticilerinden Profil Sanayi A.Ş, Türkiye ekonomisine yaptığı katkıda yarım asrı geride bıraktı.

Bursa'da Hasanağa Organize Sanayi Bölgesinde 20 bin metrekarelik alanda faaliyet gösteren Profil Sanayi A.Ş, 50 yıl önce ilk adımı attığı sanayi üretiminde Türkiye'nin önemli otomotiv yan sanayi kuruluşları arasına girmeyi başardı. 50. yaşını kutlayan firma, dünya devi otomotiv markaları Tofaş-Fiat, Ford, Daimler-Mercedes, Toyota, Toyotetsu, Toyota Boschoku Ford Otosan, Peugeot-Citroen ve Land Rover gibi önemli markalara, OEM (orijinal parça) ve yedek parça üreterek, Türk ekonomisine katkıda bulunuyor.

Toplam 3 tesiste 450 personelle üretim yapan firma, geçtiğimiz günlerde 80 kişilik üst ve orta seviyede yönetici kadrosuna yönelik şirketin geleceğini planlama amacıyla seminer verirken, seminerin sonunda firmanın 50. yaşı, pasta kesilerek kutlandı. Yönetim Kurulu üyesi Sedat Sezer ve bütün çalışanları ile birlikte 50. yıl pastasını kesen Profil Sanayi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Sezer, firmanın bugünkü düzeyine gelmesinde çalışanlarının ve firmanın kurucusu olan babası Sedat Semih Sezer'in payının büyük olduğunu söyledi. Başarıya giden yolun, ekip olmaktan ve işini özveri ile yapmaktan geçtiğini vurgulayan Sezai Sezer, bugünkü başarılarını daha da ileriye taşıyacaklarını vurguladı.

Sezai Sezer, otomotiv sektöründe 50 yıllık birikime sahip olduklarını, bundan sonraki süreçte dış pazar payını artırabilmek için ihracatın artırılmasına ağırlık vereceklerini açıkladı. Halen firma cirosunun yüzde 10'luk kısmını ihracat gelirinin oluşturduğuna işaret eden Sezer, bu rakamı yüzde 50'ler seviyesine getirmek istediklerini ifade eti. Sezer, yurtdışında, PRS markasıyla aftermarket (eşdeğer parça) pazarındaki paylarını artırmayı, Toyota ve Mercedes gibi güçlü markalarla ticari bağları daha güçlü hale getireceklerini kaydetti.

Profil Sanayi A.Ş. olarak ülke ekonomisine ve istihdama katkıda bulunmayı ilke haline getirdiklerini vurgulayan Sezer, Türkiye'de en istikrarlı büyüyen sektörün otomotiv olduğunu söyledi. Kendilerinin yanı sıra Türkiye'deki çok sayıda firmanın otomotiv yan sanayi alanında dünya standartlarında üretim yaptıklarına değinen Sezer, otomotiv sektörünün desteklenmesi halinde Türkiye'nin dış ticaret açığının hızla kapanacağına inandığını vurguladı. Sezer, Profil Sanayi A.Ş. olarak ülke ekonomisinin güçlü hale gelmesi için üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarının altını çizerek, konuşmasını şöyle tamamladı:

"50 yıldır Türkiye ekonomisine katkıda bulunmanın gururunu yaşıyoruz. Zor bir sektör olan otomotiv sanayi alanında inanarak, yeniliğe açık olarak, teknolojiyi yakından takip ederek dünyanın sayılı firmaları arasına girmeyi başardık. Bunun için kurucumuz olan babam Sedat Semih Sezer ve çalışanlarımıza teşekkür borçluyuz."

Profil A.ş’nin 50. Yıl Gururu

Profil A.ş’nin 50. Yıl Gururu

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.