Ramazanda Uzmanların Önerisi : Hacamat

Ramazanda Uzmanların Önerisi : Hacamat

Uzmanlar, Ramazan ayında fiziksel ve ruhsal denge için hacamat yaptırmayı öneriyor. Ramazan öncesinde kendini sarsılmış, zorlanmış, sinirli veya odaklanamamış hissedenler için doğal detoksun büyük önemi var. Sağlık Bakanlığı’nın...

Beslenme Tutkusu, Takıntıya Dönüşmesin!

Uzmanlar, Ramazan ayında fiziksel ve ruhsal denge için hacamat yaptırmayı öneriyor.

Ramazan öncesinde kendini sarsılmış, zorlanmış, sinirli veya odaklanamamış hissedenler için doğal detoksun büyük önemi var. Sağlık Bakanlığı’nın geleneksel ve tamamlayıcı tıp uygulamalarından biri olan hacamat, güvenilir ellere teslim edildiğinde şifa kaynağı olabiliyor. Vücuttaki toksinleri temizleyerek, ruhsal ve fiziksel dengeyi sağlayarak Ramazan ayına daha hazır ve sağlıklı bir şekilde girmemizi sağlıyor.

Ramazan Ayında Hacamat Yapılır Mı?

Ramazan’ın yaklaştığı bu dönemde, kendinizi daha iyi hissetmek ve bu özel ayın getirdiği manevi değerlerden tam anlamıyla faydalanmak için hacamat önemli bir seçenek olarak karşımıza çıkıyor. Ayın hareketlerine göre, toksik maddelerin cilt yüzeyine en yakın olduğu zamanlarda hacamat yaptırmak daha etkili olabilir. Bütünsel sağlığın önemi üzerine yapılan çalışmalar özellikle pandemi döneminde artış göstermiştir. Dr. Mehmet Portakal, “Koruyucu hekimliğin ne kadar önemli olduğunu ve geçmişten gelen ve unutulmaya yüz tutmuş kadim bağlarımızı daha iyi anlamaya başladığımızı” belirterek, pandemiyle birlikte temizliğin aslında kendi öğretimiz olduğunu vurguluyor. Hacamatın da bu kadim öğretilerden biri olduğunu ifade eden Dr. Portakal, ruhsal, fiziksel ve zihinsel dengeyi sağlayacak önemli bir araç olduğunu belirtiyor. Ramazan ayıyla birlikte her yıl 11 ayda şaşkınlıkla karşılanan dengeyi yeniden sağlayabileceğimizi ancak, dengeyi kurduğumuzda ayın sona erdiğini söyleyerek, bu yılın farklı olması için doğal detoks olan hacamatla Ramazan’a daha hazırlıklı girmemizi tavsiye ediyor. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber ajansı)

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.