Rehberlere saha eğitimi başladı

Rehberlere saha eğitimi başladı

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın'ın önemle üzerinde durduğu Eyüp Sultan Tarihi Merkez (ESTAM) projesi kapsamında Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü...

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın'ın önemle üzerinde durduğu Eyüp Sultan Tarihi Merkez (ESTAM) projesi kapsamında Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü ve İstanbul Rehberler Odasının (İRO) katkılarıyla sürdürülen "Eyüp Sultan Tarihi Merkez Rehberliği ve Rehberlikte Uzmanlaşma" eğitiminde saha çalışmaları başladı.

Teorik eğitimleri tamamlayan 47 kokartlı profesyonel rehber, sahaya inerek eğitimlerine uygulamalı olarak devam ediyorlar. Eyüp Sultan ve tarihi konusunda uzman eğitmenler eşliğinde düzenlenen uygulama gezilerinde Eyüp Sultan'da bulunan tarihi ve turistik mekanlar yerinde görülerek bilgi veriliyor. 27-29 Eylül tarihleri arasında devam edecek geziler, Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü uzmanları iştiraki ile gerçekleşiyor. Saha eğitiminin ilk gününde Eyüp Sultan Camii ve çevresi ile Caferpaşa Medresesi, Özbekler Tekkesi, Sıbyan Mektebi, Lal-i Zade Abdulbaki Efendi Türbesi, Saçlı Abdül Kadir Camii, Üryani Zade Ahmed Esad Efendi Türbesi, Sokullu Mehmet Paşa Türbesi ve Siyavuş Paşa Türbesi gibi mekanlar gezildi.

Eğitimlerin devamında Ayvansaray, Kızılmescid güzergahı ve Haliç turu, İdris Tepesi, Pierre Loti ve Eyüp Mezarlığı, Hanım Eserleri, dini yapılar ve Nişanca, gezi rotasında ziyaret edilecek yerler olacak. Eğitim programı 2 Ekim Pazartesi günü saat 10.00'da yapılacak sınav ile son bulacak.

Rehberlere saha eğitimi başladı

Rehberlere saha eğitimi başladı

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.