Rum Mehmet Paşa Nasıl Öldürülmüştür?

Rum Mehmet Paşa Nasıl Öldürülmüştür?

Rum Mehmet Kimdir? Rum Mehmet Paşa Kimdir? Rum Mehmet ne zaman yaşamıştır? Rum Mehmet Paşa Camii nerededir? Rum Mehmet Paşa Külliyesi nerededir? Rum Mehmet Paşa Bedesteni Nerededir?Rum Mehmet Paşa Nasıl Öldürülmüştür?

Sadrazam Rum Mehmet Paşa ve Ölümü 
Sadrazam Rum Mehmet Paşa Nasıl Öldü?
1466 ve 1469 yılları arasında Osmanlı Devleti'nde Sadrazamlık görevini yapmış Rum asıllı devlet adamıdır. Rum Mehmet Paşa devşirme sistemine alınmış ve müslümanlığı seçmiştir. Rum Mehmet Paşa hakkında, o dönemlerin tarihçisi Aşıkpaşaoğlu bir eserinde şöyle anlatmıştır.
"Rum Mehmet yürüdü. Larende'ye vardı. Mescitlerini ve medreselerini yaktı, yıktı ve bozdu. Babasının evi gibi harap eyledi. Şehrin kadınlarını ve oğullarını soydurdu. Çıplak ettirdi. Larende'den gitti. Vardı Ereğli'ye çıktı. Ereğli'nin ilini ve köylerini harap eyledi"
Ankara'da bulunan Anadolu Medeniyetler Müzesinin o dönemlerdeki kurşunlu han olarak geçen yeri Sadrazam Mehmet Paşa yaptırmıştır. Ayrıca Üsküdarda Rum Mehmed Paşa Camii de yine Sadrazam Mehmet Paşa yaptırmış olup naaşıda bu caminin yanındaki türbede yer almaktadır.

Sadrazam Mehmet Paşa'nın Ölümü?
Sadrazam Mehmet Paşa 1470 yılında İstanbul'da Karamanlı Mehmet Paşa'nın talimatıyla tutuklanarak boğdurularak öldürülmüştür. 


BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.