Safranbolu Sakaralan Köyü

Safranbolu Sakaralan Köyü

Sakaralan Köyü haberleri, Safranbolu Sakaralan köyü güncel son dakika gelişmeleri, Sakaralan köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Karabük Köyleri Arasında yer alan Sakaralan Köyünde vefat edenler, köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Safranbolu Sakaralan köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Sakaralan köyü son dakika gelişmeleri, Sakaralan köyüne özgü yemekler, Safranbolu Sakaralan köyünün tarihi, Sakaralan köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Sakaralan köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Sakaralan, Karabük ilinin Safranbolu ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Sakaralan Köyü Resimleri ve Sakaralan köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Safranbolu Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Safranbolu Karabük Arası Kaç Km? Safranbolu Hava Durumu? Karabük Köyleri ve Safranbolu Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Karabüklü iseniz Karabük Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Karabüklü Ünlüler arasında Safranbolu Sakaralan Köyünde doğan biri var mı? Safranbolu Doğumlu Ünlüler Kimler?

Sakaralan, Karabük ilinin Safranbolu ilçesine bağlı bir köydür..

Köyün tarihi geçmişine ait bilgiler çok azdır.Tarihi yapılar eski köy değirmeni , köy çeşmesi ve köydeki kaldırımlarıdır. Köyün ilk kurucu Emin Bey denilen bir yeniçeri askerinin Abaza Hasan Paşa:D:D isyanından sonra gelip kurduğuna inanılır. Köyün eski camisinin bu kişi tarafından yapıldığına inanılır. Bu eski cami yıllar önce yıkılmış olup yerine yeni cami yapılmıştır.Köyün ahalisi genelde Kastomonu ve çevre yerlerden gelip yerleştiği bilinir. köy 1936 senesinde Akveren köyünden ayrılmış olup Sakaralan ve Yağcı mahallerinden oluşmaktadır. Köyün rakımı yüksek olmakla beraber tarıma elverişli arazi günden güne azalmaktadır. Günümüzde Köy orman arazisi olma tehditiyle karşıyadır. Kepez dağı köyün Yörükköy ve Akören köyü arasında sınırları belirlemiş olup yazın açık bir günde bu dağdan Safranbolu ve Karabük gözükmektedir.Sakaralan Kanyonu " Yacı Kanyonu " profesyonel gezi grupları için ideal alanlardandır.
Köyün gelenek, görenek ve yemekleri Safranbolu ve çevre köylerden farklı değildir.Karabük iline 25 km, Safranbolu ilçesine 17 km uzaklıktadır. Pelitören, Akören, Davutobası, Yörükköy, Safranbolu arasında yer almaktadır
Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir. Lakin köyün rakımı yüksek olup kışın çok sert geçtiği de bilinir.
Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.1998 Karabuk sel felaketin den sonra tarım alanları tahrip olmuş ve yerel halk tarımı bırakmıştır. Bu yüzden köy orman tehlikesiyle karşı karşıyadır. Köyün büyük bir kısmı İstanbul'da yaşamaktadır, emekli olanlar genellikle köylerine geri dönmekte, gençler, çalışanlar ise yazları ve tatillerde köylerini ziyaret etmektedir.
Köyde ilköğretim okulu yoktur. Köyün su kaynakları çok zengin olup köyde, içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi de yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol kısmenasfalt kastamonudevlet yolu asfaltı diğer köye bağlanan yol stabilize yoldur. Ulaşım köyler arası ulaşımı sağlayan minibüs vasıtasıyla olmaktadır. Köyün elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.