Safranbolu Yörükköy Köyü

Safranbolu Yörükköy Köyü

Yörükköy Köyü haberleri, Safranbolu Yörükköy köyü güncel son dakika gelişmeleri, Yörükköy köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Karabük Köyleri Arasında yer alan Yörükköy Köyünde vefat edenler, köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Safranbolu Yörükköy köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Yörükköy köyü son dakika gelişmeleri, Yörükköy köyüne özgü yemekler, Safranbolu Yörükköy köyünün tarihi, Yörükköy köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Yörükköy köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Yörükköy, Karabük ilinin Safranbolu ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Yörükköy Köyü Resimleri ve Yörükköy köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Safranbolu Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Safranbolu Karabük Arası Kaç Km? Safranbolu Hava Durumu? Karabük Köyleri ve Safranbolu Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Karabüklü iseniz Karabük Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Karabüklü Ünlüler arasında Safranbolu Yörükköy Köyünde doğan biri var mı? Safranbolu Doğumlu Ünlüler Kimler?

Yörükköy, Karabük ilinin Safranbolu ilçesine bağlı bir köydür..

Yörükköyü 1565 yılında iskan edilen Kayı'ların Karakeçili aşiretine bağlı Geçenbeyler cemaati tarafından kurulmuştur. Asıl adı Yörükanı taraklı kazasıdır. Kayıtlarda "devlethanı be kazaı yörükanı taraklı borlu" olarak yer almakta. 1870 yılına kadar ilçe statüsünde olup, on beş köy bağlıdır. Anadoluda Yörük aşiretleri için oluşturulmuş on yedi yerleşim biriminden biridir. Başlangıçta merkezi kütahya olan anadolu beylerbeyliğine bağlıyken, zamanla Kastamonu, Bolu gibi vilayetlere bağlanmıştır. Bugün koruma altına alınmış olup, önemli bir turim merkezidir.Türkiye'nin girişi ücretli tek köyüdür
Köyün gelenek, görenek ve yemekleri hakkında yazılmış birçok eser bulunmaktadır. Yörük düğünleri.. Ahmet BAHA 1930.Aynı konuda Ali Rıza BAYKAL 1995 köyde geleneksel yaşam örf ve adetlerimiz safranbolu Yörükköyü, Tuncay KARA 2005 Grafiker Yayınları.
Karabük iline 14 km, Safranbolu ilçesine 6 km uzaklıktadır.Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.