Safranbolu’da Budist çocuklu fotoğrafa ödül verilme tartışması

Safranbolu’da Budist çocuklu fotoğrafa ödül verilme tartışması

Safranbolu'da bu yıl 18'incisi düzenlenecek olan "Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali" kapsamında gerçekleştirilen, Uluslararası Altın Safran...

Safranbolu'da bu yıl 18'incisi düzenlenecek olan "Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali" kapsamında gerçekleştirilen, Uluslararası Altın Safran Fotoğraf Yarışması'nda, 3 Budist çocuğun yer aldığı fotoğrafa mansiyon ödülü verilmesi tartışmalara neden oldu. Safranbolu Belediyesinden yapılan açıklamada, "Bahsi geçen fotoğrafın değil ödül alması, sergilenmesi dahi söz konusu değildir" denildi.

Safranbolu Belediyesi tarafından 29 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında 18'incisi düzenlenecek festival kapsamında yer alan ve Fransa merkezli Uluslararası Fotoğraf Sanatı Federasyonu (FIAP) ve Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) onaylı olarak gerçekleştirilen yarışmada Myanmar'dan Kyaw Kyaw Winn'ın 3 Budist çocuğun yer aldığı fotoğrafına mansiyon verilmesi tartışma oluşturdu.

Safranbolu Belediyesi, tartışmalar üzerine konuyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Festivalin temelde belgesel ve fotoğraf alanında düzenlendiği, fotoğraf yarışmasının da FIAP ve TFSF onaylı gerçekleştirildiğine vurgu yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Belediyemiz ve festival komitesi tarafından altın, gümüş, bronz ve Safranbolu özel ödülü verilmekte olup anılan fotoğraflar belediyemiz, festival site ve sosyal hesaplarından paylaşılmıştır. Ödüle layık görülenler dahil olmak üzere bütün fotoğraflar rumuz ve numara ile değerlendirilmekte olup eser sahiplerinin ismi, şehri ya da ülkesi dereceler netleşene kadar etik açıdan bilinmemektedir. Bu yıl 2 bin 392 fotoğrafın katıldığı ve sekretaryasını belediyemizin yürüttüğü festival komitesi tarafından 4 eserin ödüle layık görüldüğü yarışmada FIAP tarafından sergilemeye layık görülen eserlerden biri olan ve bugün gerek yazılı gerekse internet medyasında bahsi geçen fotoğraf olup, FIAP mansiyon ödülü festival komitesi ve belediyemiz tarafından uygun görülmemiştir. Bu sebeple bahsi geçen fotoğrafın değil ödül alması, sergilenmesi dahi söz konusu değildir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.