Sağlık Camiası “Akılcı İlaç Kullanımı” İçin Yürüdü

Sağlık Camiası “Akılcı İlaç Kullanımı” İçin Yürüdü

Samsun'da Halk Sağlığı İl Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Kamu Hastaneleri Birliği ve Eczacılar Odası iş birliğiyle, "Akılcı İlaç Kullanımı"...

Samsun'da Halk Sağlığı İl Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Kamu Hastaneleri Birliği ve Eczacılar Odası iş birliğiyle, "Akılcı İlaç Kullanımı" başlığı adı altında Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü düzenlendi.

Sahil Yolu'nda Sevgi Gölü'nden başlayıp Tütün İskelesi'ne kadar devam eden yürüyüşte aşı konusuna da dikkat çekildi. Yürüyüş, başladığı yerde son buldu.

Yürüyüşe, Samsun İl Sağlık Müdürü Dr. Yusuf Güney, Halk Sağlığı İl Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Fatih Özkan ve sağlık camiası katıldı.

Yürüyüş sonrası konuşma yapan Samsun İl Sağlık Müdürü Dr. Yusuf Güney, "Günümüzde tüm dünyada yanlış, gereksiz, etkisiz ve yüksek maliyetli ilaç kullanımı çeşitli boyutlarda sorunlara neden olmaktadır. Bugün bu etkinliği düzenlememizdeki amaç, bu konuya dikkat çekmektir. "Akılcı İlaç Kullanımı Ulusal Eylem Planı 2014-2017" kapsamında önceliklendirilmiş faaliyet alanlarından biri de antibiyotiklerin akılcı kullanılmasını sağlamaktır. Bu nedenle ilimizde İl Sağlık Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü, Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği ve Eczacılar Odası işbirliğinde il eylem planımızın protokolü imzalanarak uygulanmaya başlanmıştır. Tüm dünyada ve ülkemizde yanlış ve gereksiz ilaç kullanımı halk sağlığını etkileyen ciddi bir sorundur. Antibiyotiklerin gereksiz ve yanlış kullanımı bakterilerin direnç geliştirmesine neden olabilir ve sonradan dirençli bakteriye yakalanma riski olan herkes için tehlike oluşturmaktadır. Bu nedenle akılcı ilaç ve akılcı antibiyotik kullanılması konusunda toplumun her kesimi bir arada hareket etmelidir" dedi.

Sağlık Camiası “Akılcı İlaç Kullanımı” İçin Yürüdü

Sağlık Camiası “Akılcı İlaç Kullanımı” İçin Yürüdü

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.