Sağlıkta Şiddete Acil Çözüm, Ağır Ceza Gelmeli

Sağlıkta Şiddete Acil Çözüm, Ağır Ceza Gelmeli

Sağlıkta Şiddete Acil Çözüm Getirilmeli ! Türk Sağlık Sen konu hakkında önemli bir açıklama yaptı. Sendikanın açıklaması şöyle, “Ağır Ceza Gelmeli. Sağlık sektöründe artan şiddet olayları, insanlık dışı saldırılarla...

Sağlık sorunları

Sağlıkta Şiddete Acil Çözüm Getirilmeli ! Türk Sağlık Sen konu hakkında önemli bir açıklama yaptı.

Sendikanın açıklaması şöyle, “Ağır Ceza Gelmeli. Sağlık sektöründe artan şiddet olayları, insanlık dışı saldırılarla sağlık çalışanlarının can güvenliğinin tehdit altında olduğu bir gerçeği ortaya koymaktadır. Son olarak, Trabzon’da bir hastane acil servisinde yaşanan gece saatlerindeki hasta yakınları tarafından gerçekleştirilen saldırı, sağlık güvenliği görevlisi Ali Kemal Sağlam’ın vücuduna aldığı darbeler nedeniyle kalbinin durmasına neden olmuş, ancak yapılan müdahale ve anjiyo sonucunda hayata döndürülmüştür. Şu anda yoğun bakımda tedavisi devam etmektedir. Kendisine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Sağlıkta şiddetin kökünün kazınması için sağlık kurumlarının sıfır tolerans politikası benimsemesi gerekmektedir. Herhangi bir suçun ertelenmesi veya para cezasına çevrilmesi mümkün olmamalıdır, aksine hapis cezalarıyla cezalandırılmalıdır” 

“Şiddet olaylarını sadece kınamak, unutmak veya izole vakalar gibi görmek, bu tür şiddetin önünün alınmasına yardımcı olmaz. Sağlık çalışanlarının, hastaları tedavi ederken kendi can güvenliklerinden endişe etmek zorunda kalmaları kabul edilemez bir durumdur. Bu nedenle, bir kez daha vurguluyoruz ki, sağlık sektöründeki şiddete karşı caydırıcı ve etkili yaptırımlar acilen uygulanmalıdır. En ağır cezalar şiddetin önüne geçmek için gereklidir. Sağlık çalışanlarının can güvenliği ve sağlık hizmetlerinin sürdürülebilirliği için bu adımların hızla atılması gerekmektedir. Sağlık çalışanlarına şiddetin son bulması için hep birlikte mücadele etmeliyiz. (BSHA-Bilim Ve Sağlık Haber Ajansı)

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.