Şahinbey’in Yaptığı Çalışmalar Büyüledi

Şahinbey’in Yaptığı Çalışmalar Büyüledi

Dünyaca ünlü cam seramik sanatçısı ve heykeltıraş Cahide Erel, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu tarafından yaptırılan İslam Bahçesi'ne...

Dünyaca ünlü cam seramik sanatçısı ve heykeltıraş Cahide Erel, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu tarafından yaptırılan İslam Bahçesi'ne hayran kaldı.

Gaziantep'i ziyaretinde Şahinbey Belediyesinin İslam Bahçesini ziyaret eden cam seramik sanatçısı ve heykeltıraş Cahide Erel, Şahinbey Belediyesinin yapmış olduğu restorasyon çalışmalarından etkilendiğini belirterek "Gaziantep ile hikayem 14 yıl önce başlıyor. 12 yıl önce ilk şehitlik anıtını yapan sanatçılardan biriyim. Gaziantep'e 12 yıl önce şehitlik anıtını yaparken, Fransız öğrencilerle gelmiştim. O dönem öğrenciler bana sürekli neden her tarafın briket ve beton kaplı olduğu yönünde çok soru sormuşlardı. O zamanlar bu soruları cevaplamakta çok zorluk çekmiştim. Ancak şimdi baktığımızda Şahinbey Belediyesinin yaptığı restorasyon çalışmaları beni oldukça mutlu etti. Gerçek bilgiye sahip olan dünyadaki bütün insanlar, İslam Bilim adamlarının dünyaya ne verdiğini onların sayesinde bugün hangi noktalarda olduğumuzun farkındalar. İslam Bilim Adamlarının sayesinde bugün evrene, uzaya, teknolojiye ve her türlü vasfa sahibiz. Gaziantep'e de bu çok güzel bir şekilde yansıtılmış. Geçmişte olduğu gibi günümüzde de İslam bilim adamlarının yapacakları buluşlarla yürümeye devam etmesi gerekiyor" dedi.

Şahinbey’in Yaptığı Çalışmalar Büyüledi

Şahinbey’in Yaptığı Çalışmalar Büyüledi

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.