Salihli Yeşilkavak Köyü

Salihli Yeşilkavak Köyü

Yeşilkavak Köyü haberleri, Salihli Yeşilkavak köyü güncel son dakika gelişmeleri, Yeşilkavak köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Manisa Köyleri Arasında yer alan Yeşilkavak köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Salihli Yeşilkavak köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Yeşilkavak köyü son dakika gelişmeleri, Yeşilkavak köyüne özgü yemekler, Salihli Yeşilkavak köyünün tarihi, Yeşilkavak köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Yeşilkavak köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Yeşilkavak , Manisa ilinin Salihli ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Yeşilkavak köyü resimleri ve Yeşilkavak köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Salihli Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. ege yöresine özgü haber kanalı var mı? Salihli Manisa Arası Kaç Km? Salihli Hava Durumu? Salihli Köyleri ve Manisa Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Manisalı iseniz Manisa Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Manisalı Ünlüler arasında Salihli Yeşilkavak Köyünde doğan biri var mı? Salihli Doğumlu Ünlüler Kimler?

Yeşilkavak , Manisa ilinin Salihli ilçesine bağlı bir mahalledir.

Şu anda bulunan yerleşim yerinin güneyinde bulunmaktaymış. İşgal yıllarında köye yapılan Tren istasyonu sayesinde kurtuluş savaşından sonra köy şimdiki, yerleşim yerine taşınmıştır. Mahallenin bil merkezinen en eski ve ilk aileleri arasında ÜNLÜ ailesi ve Çiftiği ayrıca Sözer Ailesi, Baş ailesi, Aksu Ailesi, Ateş Ailesi, Güren Ailesi ve Türkmen ailesi bulunmaktadır. Mahallenin tarım arazisi az olduğu için 2000 li yıllardan sonra nüfus azalmaya başlamıştır.

Manisa il merkezine 80 km, Salihli ilçesine 8 km uzaklıktadır. Hem İzmir Uşak tren yolu hem de Salihli-Alaşehir karayolu üzerinde bulunmaktadır. Güneyinde Bozdağlar Kuzeyinde Gediz ovası vardır. Batısında Kabazlı Köyü, Kuzeyinde Beylikli Köyü, Doğusunda Köseali Köyü Güneyinde ise Kordon Köyleri bulunmaktadır. Geçim Kaynağı Bağcılık ve genellikle kuru üzümdür. Arazisinin tamamı sulana bilmektedir. Mahallede 1 ilköğretim ökulu, 1 sağlık ocağı, tren istasyonu ve 1 cami vardır. Köy içi yollarının hemen tamamı asfalttır. Kanalizasyon ve içme suyu sorunu bulunmamaktadır.

Mahallede ilköğretim okulu vardır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır.kanalizasyon şebekesi 2007 yılında faliyete geçmiştir. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı vardır ancak sağlık evi yoktur.Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.