Şalpazarı Kuzuluk Köyü

Şalpazarı Kuzuluk Köyü

Şalpazarı Köyleri Arasında yer alan Kuzuluk köyünde kaç kişi yaşamaktadır, köye özgü yemekler haangileridir, Kuzuluk köyünde vefat edenler kimler, Trabzon iline bağlı bu güzel köye nasıl gidilir.

Kuzuluk, Trabzon ilinin Şalpazarı ilçesine bağlı bir mahalledir. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kuzuluk Köyü Resimleri ve kuzuluk köyü videosu sizin de ilginizi çekebilir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Trabzonlu iseniz Trabzon Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Trabzonlu Ünlüler arasında arsin Kuzuluk Köyünde doğan biri var mı? Şalpazarı Doğumlu Ünlüler Kimler?

Şalpazarı Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Şalpazarı Trabzon Arası Kaç Km? Şalpazarı Hava Durumu? Trabzon Köyleri ve Şalpazarı Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

Eğer köyünüzün bilgileri eksik veya yanlış ise Köy Bilgilerini Güncelle

Kuzuluk, Trabzon ilinin Şalpazarı ilçesine bağlı bir mahalledir. Köyun adı ile ilgili rivayet zamanında kuzoluk denen çeşme varmış buranın suyu çok soğukmuş köye gelen yabancılar sorduğunda kuzoluğun suyu derlermiş zamanla adı kuzoluk tan kuzuluk a dönüşmüştür.

Bazı bilgiler menderes TOK tarafından 29,04.2009 da ve MUTLU TOK tarafından 27 05 2009ve 07.05.2015 Gökhan tok tarihinde değiştirilmiştir. Köy halkı, Çepni Türkmenlerinden oluşur.

Önceleri köy ile yayla arası geçiş bölgesi olarak kullanılan yöre zamanla yerleşim yerine dönişmüştür.Gökçeköye bağlı bir mahalle iken halkoylamasıyla köy olmuştur.

Mahalleye Kabasakal mahallesinden gelen insanlar yerleşmiştir.Mahallede toklar,ayazlar,küçük,söyler,yavuz,maden, kuş , toprak,angıt, çolak ,töngel yaygın sulalelerdedir.mahallede 3 adet mahalle vardır bunlar gacaman,sırıncak,tezderesidir.çeşitli oba ve yaylaları yatakgelin,tonar,belen,üstbelen,uzungıran,kerellik,alacadir.

ÇEPNİ TÜRKMENLERİ kültür gelenek ve görenekleri yaşanmaktadır. Mahallenin kültürü Trabzon ağasar kültürüdür. Trabzon iline 92 km, Şalpazarı ilçesine 25 km uzaklıktadır. Mahallenin iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.

Ekonomisi hayvancılığa dayalıdır.gezilmesi geren doğa harikası bi koydur alaca yaylasin manzarası doğa harikasi ve kuzulukun derelerde su degirmeni uç adet olmakla birlikte gacaman ve tezderesi gezilmeye değer bi yer ama Şalpazarı merkeze 25 km uzaklık da olduğu için hic turist gelmemektedir.

Mahallede ilköğretim okulu vardı ama taşımalı sisteme geçişten sonra kaldırıldı okulu düğün salonu olarak kullanılıyor. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur.

PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi vardır. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol vardır ama asfalt değildir olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.