Sarıgöl Çavuşlar Köyü

Sarıgöl Çavuşlar Köyü

Çavuşlar Köyü haberleri, Sarıgöl Çavuşlar köyü güncel son dakika gelişmeleri, Çavuşlar köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Manisa Köyleri Arasında yer alan Çavuşlar köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Sarıgöl Çavuşlar köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Çavuşlar köyü son dakika gelişmeleri, Çavuşlar köyüne özgü yemekler, Sarıgöl Çavuşlar köyünün tarihi, Çavuşlar köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Çavuşlar köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Çavuşlar , Manisa ilinin Sarıgöl ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Çavuşlar köyü resimleri ve Çavuşlar köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Sarıgöl Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. ege yöresine özgü haber kanalı var mı? Sarıgöl Manisa Arası Kaç Km? Sarıgöl Hava Durumu? Sarıgöl Köyleri ve Manisa Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Manisalı iseniz Manisa Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Manisalı Ünlüler arasında Sarıgöl Çavuşlar Köyünde doğan biri var mı? Sarıgöl Doğumlu Ünlüler Kimler?

Çavuşlar , Manisa ilinin Sarıgöl ilçesine bağlı bir mahalledir.1278 Yılında 3 Selçuklu çavuşu gelip yerleştiği ve mahallesi kurduğu için, mahallenin adı çavuşlar olarak anılmıştır.Sarıgöl'ün eğitim ve öğretime en çok önem veren ve üniversite mezunu oldukça çok olan köylerindendir. Arefe ve kandil günleri öncesi çocuklara çerez dağıtma adeti yıllardır süre gelmektedir. Mahallenin bütün çocukları ip gibi tek sıra halinde güneş doğarken yol kenarına dizilir. Ellerinde örme sepetleri ile amin deyip şeker, çerez, bisküvi, gofret, v.b. şeylerle sepetlerini doldurmak için birbirleriyle yarışırlar. Yogurtlu ebe aşı ve kavunu meşhurdur.ayrıca alalı çul dokumaları gelinlerin çeyizlerinde bulunur bu dokuma ve çavuşlar kilimi bu köye özgüdür.

Manisa iline 152 km, Sarıgöl ilçesine 11 km uzaklıktadır.Mahallenin iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. çekirdekli ve çekirdeksiz üzüm(superior seedless,early sweet ve sugar ,red globe,antep karası ,mevlana,razaki,alfons lavalle ,thomson ,sultani), salamuralık yaprak, kapari, trilya türü zeytin, bugday ve fiğ mahallenin ismi ile ünlenen çavuşlar kavunu tarımsal gelir kaynaklarıdır. Süt üretiminde Sarıgöl'ün 2. büyük merkezidir.

Mahallede ilköğretim okulu vardır. Mahallenin hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi vardır. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup, mahallenin tüm cadde ve sokakları asfalt ve parketaşı döşelidir. Mahallede elektrik ve her evde sabit telefon vardır. Üç tane parkı, dügün salonu ve amatör lig maçlarının oynandıgı ilçe standartlarında stadı vardır. Ayrıca bio-dizel üreten kooperatifi vardır. Mahallede bir de cami bulunmaktadır.

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum