Sarıgöl Dadağlı Köyü

Sarıgöl Dadağlı Köyü

Dadağlı Köyü haberleri, Sarıgöl Dadağlı köyü güncel son dakika gelişmeleri, Dadağlı köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Manisa Köyleri Arasında yer alan Dadağlı köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Sarıgöl Dadağlı köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Dadağlı köyü son dakika gelişmeleri, Dadağlı köyüne özgü yemekler, Sarıgöl Dadağlı köyünün tarihi, Dadağlı köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Dadağlı köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Dadağlı , Manisa ilinin Sarıgöl ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Dadağlı köyü resimleri ve Dadağlı köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Sarıgöl Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. ege yöresine özgü haber kanalı var mı? Sarıgöl Manisa Arası Kaç Km? Sarıgöl Hava Durumu? Sarıgöl Köyleri ve Manisa Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Manisalı iseniz Manisa Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Manisalı Ünlüler arasında Sarıgöl Dadağlı Köyünde doğan biri var mı? Sarıgöl Doğumlu Ünlüler Kimler?

Dadağlı , Manisa ilinin Sarıgöl ilçesine bağlı bir mahalledir.

Lidya ve Roma döneminde üzüm ovası denen yayla da ipek yolu üzerinde tarihi alanların ve sit alanlarının oldu bir bölgedir.Özellikle Dindarlı'ya yakın yerler 1.derece sit alanıdır.Mahallenin iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir.

Mahallenin ekonomisi tamamen tarıma dayalıdır.Eylül ortasında başlayan üzüm hasadı aralık ayının ortalarına kadar sürmektedir.Üzümlerin tamamı dış pazara özellikle Rusya İngiltere ve Almanya'ya satılmaktadır.Bunun dışında az miktarda tütün ve tamamen kendi ihtiyaçlarını karşılayacak kadar buğday yetiştirilmektedir.Her türlü meyve yetişmekte fakat üzümün[sultani çekirdeksiz izmir üzümü anavatanıdır] dışındakiler ekonomik faaliyet olarak görülmemektedir.

Mahallede ilçenin en iyi ve en yeni ilkögretim okulu vardır. Mahallenin hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTTşubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Aile sağlığı merkezi[Dr.mehmet talaz]vardır. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.Köy içi parke taşıyla döşeli olup bir tane park ve çocuk parkı, 2 tane bakkal 5 tane kıraathane 1 tane fırın 1 tane berber vardır.Tarım kredi kooperatifi ve ayrıca Zirai teknik dairesi ve camisi mevcuttur.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.