Savur Başkavak Köyü

Savur Başkavak Köyü

Başkavak Köyü haberleri, Savur Başkavak köyü güncel son dakika gelişmeleri, Başkavak köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Mardin Köyleri Arasında yer alan Başkavak köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Savur Başkavak köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Başkavak köyü son dakika gelişmeleri, Başkavak köyüne özgü yemekler, Savur Başkavak köyünün tarihi, Başkavak köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Başkavak köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Başkavak , Mardin ilinin Savur ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz güneydoğu anadolu bölgesi bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Başkavak köyü resimleri ve Başkavak köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Savur Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. güneydoğu anadolu bölgesi yöresine özgü haber kanalı var mı? Savur Mardin Arası Kaç Km? Savur Hava Durumu? Savur Köyleri ve Mardin Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Mardinlı iseniz Mardin Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Mardinlı Ünlüler arasında Savur Başkavak Köyünde doğan biri var mı? Savur Doğumlu Ünlüler Kimler?

Başkavak, Mardin ilinin Savur ilçesine bağlı bir mahalledir.

Köy halkı, Araplardan oluşmaktadır.

Mahallenin tarihi ismi Ahmedi'dir.Daha sonra yapılan isim düzeltmelerinde kavaklarıyla meşhur olduğundan köye Başkavak ismi verilmiştir.Tarih boyunca birçok uygarlığın egemenliğine girmiş, son olarak 1515'te Türkler tarafından alınmıştır. 1860 yılında bu köye yerleşen Ali'nin torunlarından şah-i Mardin es-Seyyid Şeyh Hamid in oğlu es-Seyyid Şeyh Muhammed Alaaddin Hamidi ve es-Seyyid Şeyh Abdulhalim Hamidi Medrese açıp halkı irşad etmiştir.

ARAP kültür gelenek ve görenekleri yaşanmaktadır.

Mahallenin yemekleri Mardin merkezin yemekleri gibi olup sadece bazı isim değişikleri var.Düğünlerinde davul ve zurna kullanılmamaktadır.Mahallede Arapça dili hakim olmakla beraber genç kuşak iyi derecede Türkçe bilmektedir.Diğer şehirlere yüksek oranda göç verir.Mardin il merkezine 52 km. Savur ilçesine 3 km. uzaklıktadır.Mahallenin iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Kavaklıklar halkın geçim kaynaklarının başında gelir ve çokça görülebilir.ticaret hafriyat betonculuk ta yapılmaktadır..Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Kavaklıklar halkın geçim kaynaklarının başında gelir ve çokça görülebilir.ticaret hafriyat betonculuk ta yapılmaktadır..mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Kavaklıklar halkın geçim kaynaklarının başında gelir ve çokça görülebilir.ticaret hafriyat betonculuk ta yapılmaktadır..Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Kavaklıklar halkın geçim kaynaklarının başında gelir ve çokça görülebilir.ticaret hafriyat betonculuk ta yapılmaktadır..mahallenin sulak arazisi çok ama yetersiz sulama yüzünden ekilemiyor ve verim alınamıyor...Mahallede ilköğretim okulu vardır. Mahallenin hem içme suyu şebekesi vardır fakat sürekli bir akan su şebekesi yoktur.Mahallede kanalizasyon şebekesi vardır ama yetersizdir. Sağlık ocağı vardır. fakat sürekli olarak işletilememektedir. Mahalleye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum