Scarlett Johansson Kimdir,  Scarlett Johansson Oscar Ödülünü Aldı Mı

Scarlett Johansson Kimdir, Scarlett Johansson Oscar Ödülünü Aldı Mı

Scarlett Johansson Kimdir, Scarlett Johansson Oscar Ödülünü Aldı Mı? Oscar adayları açıklandığında dikkat çeken isimlerden biri de Scarlett Johansso oldu. Ünlü oyuncu Marriage Story (Evlilik Hikayesi) ile en iyi kadın oyuncu dalında Oscar adayı oldu.

Scarlett Johansson BAFTA ödülü sahibi Amerikalı oyuncu. 1998 yılında oynadığı Atlara Fısıldayan Adam filmindeki rolü ile çıkış yaptı. Daha sonra Hayalet Dünyası (Ghost World), Bir Konuşabilse (Lost in Translation) ve İnci Küpeli Kız (Girl with a Pearl Earring) gibi filmlerde rol aldı. 2003 yılında iki Altın Küre adaylığı kazandı.

Scarlett Johansson Kimdir?

scarlett-johansson-kimdir.jpgScarlett Johansson, 1984 yılında New York'ta doğdu. Babası, Karsten Johansson Danimarkalı bir mimar, dedesi Ejner Johansson ise senaryo yazarı ve yönetmendi. Annesi Melanie Sloan ise Polonyalı Aşkenaz bir yapımcıdır. Kardeşi Vanessa Johansson da bir aktristir. Diğer erkek kardeşinin ismi Adrian'dır. Ve ondan üç dakika sonra doğan Hunter Johansson isminde bir ikiz kardeşi vardır.

27 Eylül 2008 tarihinde "Two Guys and a Girl" dizisindeki Berg ve Blade III'de rol alan Ryan Reynolds ile Kanada'da aile arasında düzenlenen bir törenle evlendi.Ancak Ryan Reynolds'ın Sandra Bullock ile görüntülenmesinden sonra boşandılar. 2012 Kasım ayında Fransız gazeteci Romain Dauriac ile birlikteliği başladı. Eylül 2013 tarihinde çift nişanlandıklarını açıklamışlardır. 2014 yılında ilk çocuğuna hamile olan Johansson Fransa'da yaşamaya başladı. Çiftin Rose adını verdikleri kızları 2014 yılının Eylül ayında dünyaya gelmiştir.

Film kariyerine 1994 yılı yapımı North filmi ile başladı. O yıllarda Home Alone 3 , Little Girl, Manny & Lo , If Lucy Fell gibi birçok filmde rol aldı. 1998 yılında Robert Redford ve Kristin Scott Thomas ile birlikte kamera karşısına geçtiği The Horse Whisperer filmi, ve 2001 yılı yapımı Ghost World filmi ile birlikte tanındı.

2003 yılında Lost in Translation ve İnci Küpeli Kız filmlerinde yer aldı.Lost in Translation ile Venedik Film Festivalinde En İyi Aktris ödülü aldı. Aynı yıl bu iki film ile iki ayrı Altın Küre adaylığı kazandı. Aynı şekilde En İyi Aktris dalında iki ayrı adaylığı olduğu BAFTA'yı Lost in Translation ile birlikte aldı.

Haziran 2004'te Akademi Ödülleri'ni dağıtan Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi'ne katılmak için davet aldı. O yıl The Perfect Score, In Good Company ve A Love Song for Bobby Long filmlerinde rol aldı. A Love Song for Bobby Long filmi ile bir kez daha Altın Küre'ye aday gösterildi.

2005 yılında Ewan McGregor ile birlikte bir Michael Bay filmi olan The Island filminde rol aldı. Aynı sene Woody Allen'ın yönettiği Match Point filminde yer aldı ve bu filmdeki rolü ile Altın Küre'ye En İyi Yardımcı Aktris dalında aday gösterildi. Ayrıca Hollywood'un genç yetenekleri arasında gösterilmektedir.

Scarlett Johansson'un tiyatro sahnesine ilk çıkışı henüz küçük yaştayken Sophistry oyununda oldu. 2009 yılında, Arthur Miller tarafından yazılıp Gregory Mosher tarafından yönetilen ve Liev Schreiber ile başrolü paylaştığı A View from the Bridge oyununda Catherine Carbone rolünü oynadı. Johansson bu rolüyle 2010 En İyi 'Seçme' Kadın Oyuncu dalında Tony Ödülü'nü kazandı.

Scarlett Johansson Filmleri

1994    North    Laura Nelson    
1995    Just Cause    Kate Armstrong    
1996    If Lucy Fell    Emily Manny & LoAmanda    
1997    Fall    Little girl Home Alone 3    Molly Pruitt    
1998    The Horse Whisperer Grace MacLean    
1999    My Brother the Pig Kathy Caldwell    
2001    The Man Who Wasn't There Rachael "Birdy" Abundas Ghost World Rebecca An American Rhapsody Zsuzsi/Suzanne Sandor    
2002    Eight Legged Freaks Ashley Parker    
2003    Lost in Translation Charlotte Girl with a Pearl Earring    Griet    
2004    The Perfect Score Francesca Curtis A Love Song for Bobby Long Pursy Will A Good Woman Meg Windermere The SpongeBob SquarePants Movie Mindy (seslendirme) In Good Company Alex Foreman    
2005    Match Point Nola Rice The Island    Jordan Two Delta/Sarah Jordan    
2006    Scoop    Sondra Pransky    The Black Dahlia Katherine "Kay" Lake The Prestige Olivia Wenscombe    
2007    The Nanny Diaries    Annie Braddock    
2008    The Other Boleyn Girl Mary Boleyn Vicky Cristina Barcelona Cristina The Spirit Silken Floss    
2009    He's Just Not That Into You    Anna Marks    
2010    Iron Man 2    Natasha Romanoff/Black Widow    
2011    We Bought a Zoo    Kelly Foster    
2012    The Avengers    Natasha Romanoff/Black Widow Hitchcock Janet Leigh    
2013    Don Jon    Barbara Sugarman Under the Skin    Laura Aşk (Her)    Samantha (seslendirme)    
2014    Captain America: The Winter Soldier    Natasha Romanoff/Black Widow Chef Molly Lucy Lucy    
2015    Avengers: Age of Ultron    Natasha Romanoff/Black Widow    
2016    Hail, Caesar!    DeeAnna Moran The Jungle Book Kaa (seslendirme) Captain America: Civil war Natasha Romanoff/Black Widow    
Şarkını Söyle    Ash (seslendirme)    
2017    Kabuktaki Hayalet    Major Mira Killian / Motoko Kusanagi Kızlar Gecesi Jessica "Jess" Thayer    
2018    Köpek Adası Nutmeg (seslendirme) Avengers: Sonsuzluk Savaşı    Natasha Romanoff / Black Widow    
2019    Captain Marvel    Adı geçmiyor; Cameo Avengers: Endgame Jojo Rabbit Rosie Betzler Untitled Noah Baumbach project    Nicole    
2020    Black Widow    Natasha Romanoff / Black Widow    Çekim aşamasında

 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.