Şehit Fethi Sekin İçin Koşacaklar

Şehit Fethi Sekin İçin Koşacaklar

Geçtiğimiz 5 Ocak'ta Bayraklı'daki İzmir Adliyesi önünde meydana gelen terör saldırısında şehit olan polis memuru Fethi Sekin için Ege Üniversitesi'nde...

Geçtiğimiz 5 Ocak'ta Bayraklı'daki İzmir Adliyesi önünde meydana gelen terör saldırısında şehit olan polis memuru Fethi Sekin için Ege Üniversitesi'nde yol koşusu düzenlenecek.

Ege Üniversitesi'nin organize ettiği, İzmir Valiliği ve İzmir İl Emniyet Müdürlüğü'nün de desteklediği "Kahraman Şehitlerimiz Adına Şehit Polis Fethi Sekin Yol Koşusu" adı verilen organizasyon 1 Mart Çarşamba günü gerçekleştirilecek. Koşunun Ege Üniversitesi Rektörlüğü'nde düzenlenen tanıtım toplantısına Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Handan Ak ve öğretim üyeleri katıldı.

Başvuruların 27 Şubat günü saat 12.00'ye kadar süreceğini açıklayan Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Handan Ak, şu ana kadar 450'ye yakın sporcunun kayıt olduğunu ifade etti. Önümüzdeki yıldan itibaren her yıl 5 Ocak'ta "Fethi Sekin Anma Koşusu" adıyla etkinliğin geleneksel hale getirileceğini anlatan Prof. Dr. Ak, "Başvuru sayının 700'e çıkmasını bekliyoruz. Milli atletler de koşuya kayıt yaptırdı" dedi.

Ege Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi önünde bulunan şelaleden başlayacak olan toplam 11 kilometrelik koşu, İzmir Adliyesi önünden geçilerek tekrar Ege Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi önünde son bulacak. Türkiye Atletizm Federasyonu ve IAAF yarışma kurallarına uygun olarak düzenlenecek olan koşuda başvurular ise ücretsiz olacak.

Toplam 11 bin TL ödülün dağıtılacağı koşuda, kategorilerinde birinci olanlara 500, ikincilere 300, üçüncülere ise 200 TL verilecek.

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.