Selendi Kınık Köyü

Selendi Kınık Köyü

Kınık Köyü haberleri, Selendi Kınık köyü güncel son dakika gelişmeleri, Kınık köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Manisa Köyleri Arasında yer alan Kınık köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Selendi Kınık köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kınık köyü son dakika gelişmeleri, Kınık köyüne özgü yemekler, Selendi Kınık köyünün tarihi, Kınık köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kınık köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Kınık , Manisa ilinin Selendi ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kınık köyü resimleri ve Kınık köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Selendi Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. ege yöresine özgü haber kanalı var mı? Selendi Manisa Arası Kaç Km? Selendi Hava Durumu? Selendi Köyleri ve Manisa Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Manisalı iseniz Manisa Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Manisalı Ünlüler arasında Selendi Kınık Köyünde doğan biri var mı? Selendi Doğumlu Ünlüler Kimler?

Kınık , Manisa ilinin Selendi ilçesine bağlı bir mahalledir.

Oğuzlar 'ın Kınık Boyundan , Selçuklular zamanında gelip yerleştikleri ve boylarının ismleriyle anılmalarından dolayı "Kınık Köyü" olarak kaldığı bilinmektedir.

Köy gelenek ve göreneklerine oldukça bağlı aynı zamanda geleceğe dönük gelişmeye açık bir yapıya sahiptir.Düğünlerde seymenler çekilmekte, cirit oynanmakta, kız alma ve kına geceleri geçmişten günümüze ana hatlarını kaybetmeden korumaktadır.Asker davetleri yapılmakta, yeni doğmuş ve kırk gününü dolduran bebeğe kırklama denilen 40 adet taşla banyo yaptırma, vefat etmiş olan birisinin vefat gününden itibaren sonraki haftaları takiben akşamları yemekler hazırlanarak merhumun ailesine başsağlığına gidilmesi(eren), yine vefatın elli ikinci günü davet yapılıp eş dosta hayır yemeği verilip Kuran okunması, keşkek dövmeler , bulgur kaynatmalar, tarhana yapmalar gibi birçok değer günümüze kadar varlığını koruyabilmiştir. En meşhur yemekleri, bilhassa düğünlerde keşkek, etli nohut ve tarhanasıdır. Arazi yapısı genelde engebeli ve kırsal olduğundan tahıl ve baklagillerin üretimi ön plandadır. Bu nedenle bu tarz yemekler daha çok tüketilmektedir.

Manisa iline 160 km, Selendi ilçesine 7 km uzaklıktadır. Köy merkezi dört bir tarafı ormanlarla kaplıdır.Bulunduğu alan itibarıyla dağlık ve engebelidir.

Mahallenin iklimi, akdeniz iklimi ile karasal iklime geçiş arasındadır.Buğday, arpa, nohut, tütün, haşhaş, büyükbaş hayvancılık, kiraz, üzüm, antep fıstığı, sebze ve meyvedir.

Mahallede, ilköğretim okulu vardır . Ancak kullanılmamaktadır. taşımalı eğitimle öğrenciler Selendi merkeze taşınmaktadır. Mahallenin birçok sokağında içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfaltolup, sokakları arasındaki yolların bazıları asfalt değildir. Mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum