Selendi Mıdıklı Köyü

Selendi Mıdıklı Köyü

Mıdıklı Köyü haberleri, Selendi Mıdıklı köyü güncel son dakika gelişmeleri, Mıdıklı köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Manisa Köyleri Arasında yer alan Mıdıklı köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Selendi Mıdıklı köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Mıdıklı köyü son dakika gelişmeleri, Mıdıklı köyüne özgü yemekler, Selendi Mıdıklı köyünün tarihi, Mıdıklı köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Mıdıklı köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Mıdıklı , Manisa ilinin Selendi ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Mıdıklı köyü resimleri ve Mıdıklı köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Selendi Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. ege yöresine özgü haber kanalı var mı? Selendi Manisa Arası Kaç Km? Selendi Hava Durumu? Selendi Köyleri ve Manisa Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Manisalı iseniz Manisa Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Manisalı Ünlüler arasında Selendi Mıdıklı Köyünde doğan biri var mı? Selendi Doğumlu Ünlüler Kimler?

Mıdıklı , Manisa ilinin Selendi ilçesine bağlı bir mahalledir.

Mahallenin adının cumhuriyetten önce yörede oturan bir bey olan Mıdıkoğlu'nun adından gelmektedir. bu beyle yerli halkın delikanlısından birisi ile beyin kızının bir birlerine aşık olmaları beyle halkı karşı karşıya getirir ve büyük olayalr olur mahallenin bir kısmı uşak ilinin merkez mahallesi olan mıdıklıya göç eder.Köy halkının ağırlıklı coğunluğu oğuzların kayı boyuna bağlı karakeçili yörüklerindendir. Mahallede tarihi kalıntılara rastlamak mümkündür. Ev inşaatı kazılarında çeşitli sütun ve yapı taşlarına rastlanılmaktadır.

Mahallenin yemekleri ; Genelde tipik yöre mutfağı hüküm sürmektedir. Ot yemekleri bir garnitür olarak tüketilmektedir ayrıca fırınlarda et yemekleri yapılmaktadır. Düğün Töreni:Düğünler üç gündüz iki gece şeklinde yapılır damadın sadıcı olur ve düğün töreni boyunca bütün hizmetleri sadıç tarafından yapılır düğünlerde güreş ve cirit oyunları tertip edilir.Gelin damat evine geldiğinde başının üzerine tahıl,şeker ve bozuk paralar döjkülürki bereket olsun diye ve damat babası geline tarla ve büyük baş hayvanı verir.

Manisa iline 175 km, Selendi ilçesine 14 km uzaklıktadır.çam ormanı ile kaplı verimli arazi yapısına sahip hertürlü meyve ve sebze yetiştirmeye elverişli toprağa sahiptir. Karşılıklı iki adet mağara var olup mağaranın birisinin 3 km uzunluğunda olduğu tahmin ediliyor.

Mahallenin iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Yine mahallede son zamanlarda sebzecilik yapılmakta olup bu sektör hızla gelişmektedir. İlçenin domates, biber, patlıcan V.S. yazlık sebzeleri genellikle bu mahallede üretilmektedir. Ayrıca bu sebzeler komşu ilçe Kula ve Komşu il Uşak tarafınada gönderilmektedir.Köy şua anda dışarıya göç vermektedir.

Mahallede, ilköğretim okulu yoktur fakat taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Mahallenin içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi yapılmıştır.Ayrıca köye bağlı olan tüm mahalleler şebekeli sitem olarak suya kavuşturulmuştur. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.