Şenkaya Ormanlı Köyü

Şenkaya Ormanlı Köyü

Ormanlı Köyü haberleri, Şenkaya Ormanlı köyü güncel son dakika gelişmeleri, Ormanlı köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Erzurum Köyleri Arasında yer alan Ormanlı köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Şenkaya Ormanlı Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Ormanlı Köyü son dakika gelişmeleri, Ormanlı Köyü ne özgü yemekler, Şenkaya Ormanlı Köyü nün tarihi, Ormanlı Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Ormanlı Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Ormanlı Köyü, Erzurum ilinin Şenkaya ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz doğu anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Ormanlı Köyü Resimleri ve Ormanlı Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Şenkaya Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Şenkaya Erzurum Arası Kaç Km? Şenkaya Hava Durumu? Erzurum Köyleri ve Şenkaya Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Erzurumlı iseniz Erzurum Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Erzurumlı Ünlüler arasında Şenkaya Ormanlı Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Şenkaya Doğumlu Ünlüler Kimler?

Ormanlı, Erzurum ilinin Şenkaya ilçesine bağlı bir mahalledir.Mahallenin eski adı Ersinek'tir. Şenkayanın en büyük köylerinden biridir köylüler tarafından bilinen 14. yy yıla dayanan bir tarihi vardır. Sarıkamış Harekâtı'nda 90 bin askerin büyük bir kısmının mahallenin toprakları üzerinde hayatını kaybetti.[kaynak belirtilmeli] Allahuekber Dağı eteklerin de kurulmuş olan yaylasında askerlerin donarak hayatını kaybettiği bilinmektedir. O dönemde yaşayan köylülerin ısrarlarına rağmen askerlerin Allahuekber dağlarına çıkmasına engel olamamışlardır. Bunun üzerine askerlerin donarak öldüğü yayla evlerini kullanmamışlardır.
Mahallenin gelenek, görenek ve yemekleri hakkında bilgi yoktur. yemekleri:mantı, kesme aşı, hıngel cağ kebabı tatar böreği haşıl, guymak, gaygana, haşo, kete, katmer,gevrek, pağaç, sugıligi,
Okuma yazma oranın 40 yaş altı %100'dür. Geçimi daha çok hayvancılığa dayalıdır. Etrafındaki orman ve yayları tam bir doğa şaheseridir. Birçok görülüp gezilmesi gereken doğal yapıya sahiptir.
Erzurum iline 175 km, Şenkaya ilçesine 33 km uzaklıktadır.Mahallenin iklimi, sert karasal etki alanı içerisindedir. Çevresi orman olması sebebiyle tipi ve fırtına görülmemektedir.
Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Mahallede ilköğretim okulu vardır. Mahallenin içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı vardır ancak sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır. Cep telefon şebekeleri mevcuttur.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.