Serdivan Beşevler Köyü

Serdivan Beşevler Köyü

Beşevler Köyü haberleri, Serdivan Beşevler köyü güncel son dakika gelişmeleri, Beşevler köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Sakarya Köyleri Arasında yer alan Beşevler köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Serdivan Beşevler köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Beşevler köyü son dakika gelişmeleri, Beşevler köyüne özgü yemekler, Serdivan Beşevler köyünün tarihi, Beşevler köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Beşevler köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Beşevler , Sakarya ilinin Serdivan ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Beşevler köyü resimleri ve Beşevler köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Serdivan Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Serdivan Sakarya Arası Kaç Km? Serdivan Hava Durumu? Serdivan Köyleri ve Sakarya Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Sakaryalı iseniz Sakarya Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Sakaryalı Ünlüler arasında Serdivan Beşevler Köyünde doğan biri var mı? Serdivan Doğumlu Ünlüler Kimler?

Beşevler, Sakarya ilinin Serdivan ilçesine bağlı bir mahalledir. 

Beşevler, İzmit’in Doğu tarafında yer alan platonun, en son ucunda kurulmuş bir göçmen mahallesidir.Mahallenin eski ismi İNAMİYE'dir. Bulgaristan göçmenleri tarafından keşfedilip bulgaristan göçmenleri kurmuş daha sonralarda uzun süre beş hane olarak kalmıştır.Sakarya il merkezine yeni açılan Karaman üzerinden 18 km uzaklıktadır. Kazımpaşa - Alandüzü üzerinden 13 km uzaklıktadır. Yerleşkemiz deniz seviyesinden 45 metre rakımda kurulmuş olup yeni yerleşkeleri ve eski Adapazarını yukarıdan net şekilde görmektedir. Güneyinde Kızılcıklı Köyü ve Gökçeören Gölü, kuzeyinde Akmeşe Beldesi ve doğusunda Alandüzü mahallesi, batısına Kocaeli il toprakları düşmektedir. Ormanlık alanı ve yeraltı suları fazladır.Artan nüfusun çoğunluğunu mahallede yakını bulunan kişiler oluşturmaktadır. Ilık iklimi, temiz havası, muhteşem manzarası,şehir merkezine ve yeni yapılan kalıcı konutlara yakınlığı nedeniyle son zamanlarda çok tercih edilen bir bölgedir. Bu yüzden nüfusu bir önceki nüfus sayımına oranla fazlasıyla artmıştır. 17.08.1999 depreminden sonra mahallede nüfus patlaması olmuştur.

Yıllara göre mahalle nüfus verileri:

2007 : 1.709
2008 : 1.712
2009 : 1.715Mahallede, ilköğretimokulu vardır fakat kullanılmamaktadır ve taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Mahallenin içme suyu şebekesi var. kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Ayrıca köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefonhattı vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.