Sincan’dan Senegal’e Uzanan Dostluk Eli

Sincan’dan Senegal’e Uzanan Dostluk Eli

Senegal'in MBour Belediyesi ile kardeşlik protokolü imzalayan Sincan Belediyesi, Sincan'ı dünyaya tanıtmaya ve kardeşlik bağlarını güçlendirmeye devam...

Senegal'in MBour Belediyesi ile kardeşlik protokolü imzalayan Sincan Belediyesi, Sincan'ı dünyaya tanıtmaya ve kardeşlik bağlarını güçlendirmeye devam ediyor.

Moğolistan'dan Kıbrıs'a, Bosna'dan Gazze'ye uzanan kardeşlik köprüleri ile ilçeyi dünyaya tanıtan Sincan Belediyesi, bu kez de Senegal'in 700 bin nüfusu ile en büyük ilçelerinden biri olan Mbour Belediyesi ile kardeşlik protokolü imzaladı. Sincan Kültür Evinde düzenlenen törenin ev sahipliğini Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna yaptı. Programa Mbour Belediye Başkanı Elhadji Fallou Sylla, Senegal Ankara Büyükelçi Vekili Moustapha Fall, MBour Belediye Başkan Yardımcısı Bayaty Bobov, MBour Belediyesi Mali İşler Daire Başkanı Cheilch Ndlaye ve Belediye Meclis üyeleri katıldı. Türkiye'ye ilk defa geldiğini belirten Mbour Belediye Başkanı Sylla, Sincan'da bulunmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek, "Geldiğimiz andan itibaren bizi hoşgörü ve sıcakkanlılıkla karşılayan Sayın Başkan Tuna'ya şükranlarımı sunuyorum. Bizler havaalanından geldiğimizden beri büyük şaşkınlık içindeyiz. Çünkü bu kadar samimi ve bu kadar içten insanlarla karşılaşacağımızı bilmiyorduk. Umarım imzalanan bu protokol ile dostluğumuz artarak devam eder" dedi.

Yeni bir kardeşe daha kavuşmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna ise, "Dostluk illa yan yana, diz dize olmak değildir. Asıl olan can cana, kalp kalbe olmaktır. Buralar artık sizin ikinci vatanınız. İmzaladığımız bu protokol her iki ülke için de ekonomik ve kültürel yönden çok faydalı olacak. Tarihten gelen kültürel değerlerimiz ve halklarımız arasındaki dostluk gelişerek iki ülkenin ilişkilerini de kuvvetlendirecektir. Bu kardeşliğimizin iki ülke için de tekrar hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

İmza protokolü sonrası Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna, "Bir kahvenin 40 yıl hatırı vardır" diyerek Mbour Belediye Başkanı Elhadji Fallou Sylla'a kahve fincanı hediye etti. Başkan Sylla ise Tuna'ya Senegal'i ve Mbour'u temsil eden hediyeler vererek misafirperverliği için kendisine tekrar teşekkür etti ve en kısa zamanda kendisini MBour'da ağırlamak istediğini belirtti.

Sincan’dan Senegal’e Uzanan Dostluk Eli

Sincan’dan Senegal’e Uzanan Dostluk Eli

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.