Sinop’ta Kuş Sayımı Yapıldı

Sinop’ta Kuş Sayımı Yapıldı

Orman ve Su İşleri 10. Bölge Müdürlüğü Sinop İl Şube Müdürlüğü ile Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ornitoloji Araştırma Merkezi arasında yapılan...

Orman ve Su İşleri 10. Bölge Müdürlüğü Sinop İl Şube Müdürlüğü ile Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ornitoloji Araştırma Merkezi arasında yapılan protokol gereğince Sinop ili kuş ortası su kuşu sayımları Sinop kıyıları ve Sarıkum Gölü'nde yapıldı.

Daha önceden belirlenen noktalarda yapılan sayımlarda; su kuşları türleri ve sayıları hakkında bilgiler kayıt altına alındı. Görülen bazı türler arasında; sütlabi (mergellus albellus), gümüş martı (larus michahellis), sakarmeke (fulica atra), dikkuyruk (oxyura leucocephala), elmabaş patka (aythya ferina), tepeli patka (aythya fuligula), yeşilbaş (anas plathyrnchos), gri balıkçıl veya kül rengi balıkçıl (ardea cinerea), küçük akbalıkçıl (egretta garzetta), büyük akbalıkçıl (ardea alba), tepeli karabatak (phalacrocorax aristotelis), küçük batağan (tachybaptus ruficollis), kara gerdanlı dalgıç (gavia arctica) yer aldı.

Sinop’ta Kuş Sayımı Yapıldı

Sinop’ta Kuş Sayımı Yapıldı

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.