Sivas’ta Kurbanlık Fiyatları Değişmedi

Sivas’ta Kurbanlık Fiyatları Değişmedi

Sivas Ticaret Borsası (STB) Başkanı Abdulkadir Hastaoğlu, Gıda Tarım ve ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba'nın kurban fiyatlarıyla ilgili açıklamasına...

Sivas Ticaret Borsası (STB) Başkanı Abdulkadir Hastaoğlu, Gıda Tarım ve ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba'nın kurban fiyatlarıyla ilgili açıklamasına destek vererek, "Sayın Bakanımıza destek olmak amacıyla Sivas'taki kurbanlık fiyatlarında artış yapmıyoruz" dedi.

STB Başkanı Abdulkadir Hastaoğlu, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi kurban fiyatlarıyla ilgili olarak basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Başkan Hastaoğlu, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba'nın,'Kurbanlık fiyatlarını rahatlatmak için kolumuzu değil, vücudumuzu, canımızı ortaya koyacağız. Kurban Bayramı'nda bütün vatandaşlarımızın bütçelerine uygun kurban kesimi yapmaları da hepimizin arzusu" sözlerini hatırlatarak, "Sayın Bakanımıza destek olmak amacıyla Sivas'taki kurbanlık fiyatlarında artış yapmıyoruz" dedi.

Et fiyatlarına yüzde 15 zam gelmesine rağmen besiciler ile yapılan toplantı sonrası kurbanlık fiyatlarına zam yapmama kararı aldıklarını belirten,"Hastaoğlu,"Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde ilimizdeki besicilerle yapılan toplantı sonucunda, besicilerimiz bu sene fedakarlıkta bulunarak, et fiyatlarına yüzde 15 zam gelmesine rağmen kurbanlık fiyatlarına zam yapmayacaklar. Gösterdikleri duyarlı davranış için besicilerimize teşekkür ediyorum. Geçen sene canlı kilogram fiyatı 20 TL olan tosun yine 20 TL'den satılacak. Dişi koyun 16 TL, erkek koyun 18 TL, kombinalardaki kesim ücretleri ise büyükbaş için 350 TL, küçükbaş için 50 TL, parçalama ücreti 200 TL, et çekim ücreti ise 1 TL olarak belirlenmiştir. Sivaslı hemşehrilerim belediyelerimizin gösterdiği yerlerde kurulan kurban pazarlarından veya besi çiftliklerinden gönül rahatlığıyla kurbanlarını alabilirler. Hayvan kesimleri için ise Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'ndan ruhsat alınmış mezbaha ve kombinalar veya belediyelerimizce belirlenen geçici kesim yerleri tercih edilmelidir" dedi.

Kurban alınırken dikkat edilmesi gerekenler hakkında da bilgi veren Hastaoğlu, "Hemşehrilerimizden küpesi olmayan hayvanları almamalarını konusunda dikkatli olmalarını özellikle rica ediyorum. Veteriner sağlık raporu olmayan, çok zayıf olan, Gebe veya yeni doğum yapmış olan, yüksek ateşi olan, çok genç ve etleri olgunlaşmamış olan, kılları karışık ve mat halde olan, Bakışları ve dış görünümü canlı olmayan, salya akıntısı bulunan, uzuvları eksik olan hayvanlar satın alınmamalıdır" şeklinde konuştu.

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.