Sporla Engelsiz Yaşam Projesi

Sporla Engelsiz Yaşam Projesi

Sporla Engelsiz Yaşam Projesi başlatan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, çalışmanın tanıtımını gerçekleştirdi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, “Sporla Engelsiz Yaşam” programıyla, engel durumuna göre...

Sporla Engelsiz Yaşam Projesi başlatan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, çalışmanın tanıtımını gerçekleştirdi. 

Sporla Engelsiz Yaşam Projesi başlatan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, çalışmanın tanıtımını gerçekleştirdi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, “Sporla Engelsiz Yaşam” programıyla, engel durumuna göre bireylere on farklı sportif test uygulayarak, fiziksel ve sportif yatkınlıklarını belirleyeceklerini ifade etti.  Saray Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde düzenlenen “Sporla Engelsiz Yaşam Programı”nda konuşan Bakan Göktaş, özel gereksinimli bireylerin daha iyi bir yaşam sürmelerine yönelik birçok proje yürüttüklerini belirtti. Bu kapsamda, Gençlik ve Spor Bakanlığının katkılarıyla “Sporla Engelsiz Yaşam Programı”nı hayata geçirdiklerini aktaran Göktaş, “Sporla rehabilitasyon olarak tanımladığımız bu programla herkesin yapabileceği bir spor dalının olabileceğine vurgu yapmak istiyoruz. Engel durumuna göre bireylerimize 10 farklı sportif test uygulayarak, fiziksel ve sportif yatkınlıklarını belirleyeceğiz. Testlerden elde edilen puanlamalarla uygulanacak istatistiksel bilgiler doğrultusunda kategoriler oluşturulacak. En üst kategoride spor yapabilecek bireylerimizi uygun branşlara yönlendireceğiz” şeklinde konuştu. İçeriğinde farklı spor branşlarının olacağı eğitim programının koordinasyonunu bakanlığın spor kulübü tarafından görevlendirilen branş antrenörleriyle sağlayacaklarını bildiren Göktaş, her ilde bulunan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına ait spor kulüplerini güçlendireceklerini de kaydetti.

Sporla Engelsiz Yaşam Projesi başlatan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, çalışmanın tanıtımını gerçekleştirdi. Sporla Engelsiz Yaşam Projesi başlatan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, çalışmanın tanıtımını gerçekleştirdi.

“Özel gereksinimli bireylerimizin başarılarıyla gurur duyuyoruz”

Dünya İşitme Engelliler Güreş Şampiyonasında sporcuların 26 madalya ve 4 kupa kazanarak takım halinde tarihte ilk defa dünya şampiyonu olduklarını belirten Göktaş, çeşitli spor branşlarında uluslararası yarışmalarda madalya kazanan ve şampiyon olan engelli sporcuları ve takımları tebrik etti. Mahinur Özdemir Göktaş, “Özel gereksinimli bireylerimizin aslında başarılarıyla hepimiz gurur duyuyoruz” diye konuştu. Programın ardından basın mensuplarının projeye ilişkin sorularını yanıtlayan Bakan Göktaş, sporcuların hem kendi yeteneklerini keşfettiklerini hem de mutlu olduklarını ifade etti.  Göktaş, “Gençlik ve Spor Bakanlığıyla dünya şampiyonlarını çıkarmaya devam ederiz. Sporun iyileştirici ve rehabilitasyona yönelik rolünü bildiğimiz için böyle farkındalık programlarını Türkiye genelinde yaygınlaştıracağız. Bu 6 aşamalı bir proje. Bugün ilk aşamasını yapıyoruz, önümüzdeki dönemde çok daha iyi yerlerde, güzel sporcularımız olmaya devam edecek, biz de onları destekleyeceğiz” diye konuştu. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.