Stk’lar Çerkezköy’de Yapılması Planlanan Termik Santrale İtiraz Etti

Stk’lar Çerkezköy’de Yapılması Planlanan Termik Santrale İtiraz Etti

Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesinde sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinden oluşan bir grup, Çerkezköy'de kurulması planlanan termik santrale itiraz...

Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesinde sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinden oluşan bir grup, Çerkezköy'de kurulması planlanan termik santrale itiraz ettiklerini belirten dilekçeleri Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne verdi.

Tekirdağ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü binası önünde toplanan grup adına basın açıklaması yapan Ziraat Mühendisleri Odası Tekirdağ Şube Başkanı Dr. Cemal Polat, Çerkezköy'de kömüre dayalı termik santralin yapılmaması için tüm STK temsilcileri olarak itiraz dilekçelerini bakanlığa sunulmak üzere İl Müdürlüğüne vermek için toplandıklarını belirtti. Polat, "Dünyada sınırlı ve kirletici fosil yakıtların sorunları belgelendikçe ve küresel iklim değişikliği tehdidi karşısında somut önlemler alınması gerekliliği aciliyet kazandıkça, sonsuz ve temiz yenilenebilir enerji kaynakları kullanımına artan bir yönelim olduğu görülmektedir. Güneş, rüzgar, jeotermal, biokütle, küçük hidroelektrik gibi yenilenebilir kaynaklar açısından zengin olmasına karşın Türkiye'de yenilenebilir enerji için resmi hedef yoktur. Fosil yakıt bağımlılığını arttıran kirli ve tehlikeli enerji tesislerinin ithalini sağlayan ihale planları vardır. Türkiye'de elektrik enerjisinin yüzde 70'i çevre kirliliğine sebep olan ve küresel ısınmaya yol açan fosil yakıtlardan elde edilmektedir. Termik santraller sadece bu günü değil geleceği de kirletir. Bu yüzden çocuklarımız için, geleceğimiz için başka alternatiflere yönelmek gerek" dedi.

Basın açıklamasının ardından grup, itiraz dilekçelerini sırayla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne vererek tepkilerini dile getirdi.

Stk’lar Çerkezköy’de Yapılması Planlanan Termik Santrale İtiraz Etti

Stk’lar Çerkezköy’de Yapılması Planlanan Termik Santrale İtiraz Etti

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.