Sürmene Çiftesu Köyü Video

Çiftesu, Trabzon ilinin Sürmene ilçesine bağlı bir köydür. Çiftesu köyünün kuruluşu 19. yüzyılın başlarına dayanır. Bu tarihlerde Karacakaya (Macuka), Koyuncular (Vadon) ve Aksu'dan (Aso)gelen göçlerle kurulmuştur. Köyün adı: Köy girişinde bulunan iki ade

Çiftesu, Trabzon ilinin Sürmene ilçesine bağlı bir mahalledir. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Çiftesu Köyü Resimleri ve çiftesu köyü videosu sizin de ilginizi çekebilir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Trabzonlu iseniz Trabzon Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Trabzonlu Ünlüler arasında arsin Çiftesu Köyünde doğan biri var mı? Sürmene Doğumlu Ünlüler Kimler?

Sürmene Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Sürmene Trabzon Arası Kaç Km? Sürmene Hava Durumu? Trabzon Köyleri ve Sürmene Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

Eğer köyünüzün bilgileri eksik veya yanlış ise Köy Bilgilerini Güncelle

Çiftesu, Trabzon ilinin Sürmene ilçesine bağlı bir köydür. Çiftesu köyünün kuruluşu 19. yüzyılın başlarına dayanır. Bu tarihlerde Karacakaya (Macuka), Koyuncular (Vadon) ve Aksu'dan (Aso)gelen göçlerle kurulmuştur. Köyün adı: Köy girişinde bulunan iki adet çeşmeden gelmektedir. 

Köyün eski adı Fildöz'dur. Köyün gelenek ve görenekleri Doğu Karadeniz bölgesinde bulunan köylerden farklı değildir. Trabzon iline 46 km, Sürmene ilçesine 8 km uzaklıktadır. Sürmene Köprübaşı yolunun 8. kilometre üzerinde bulunur. Komşuları: Doğuda Ortaköy, Batıda Aksu karşısında ise Karacakaya ve Yokuşbaşıdır.

Köyün iklimi, Karadeniz İklimi etki alanı içerisindedir. Köyün ekonomisi çay, fındık ve hayvancılığa dayanır. Gerek arazi yapısı gerekse üretilen çay ve fındığın yeterli olmamasından dolayı sürekli büyük şehirlere göç vermektedir. Köyde, ilköğretim okulu yoktur fakat taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi yoktur.

PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

VİDEOYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Benzer Videolar