Tarkan' ın Köyü Neresi

Tarkan' ın Köyü Neresi

Köyleri araştıran bir site olarak ünlü pop şarkıcımız Tarkan' ın da köyünü araştırdık. Acaba Tarkan hangi köyden diye? Tarkan'ın köyü, köyünün resimleri ve videoları haberimizde.

Bu haberimize konu olan ünlü pop şarkıcımız Tarkan' ın köyünü araştırdığımızda kendimizi Almanya da Alzey kasabasında bulduk.

Peki Alzey kasabası nerededir?

Alzey, Almanya'nın Rhineland-Palatinate eyaletinde yer alan bir şehirdir.

Daha sonra anne babasını Kocaeli'nin Karamürsel ilçesine taşınmış olarak bulduk.

Araştırmalarımız gösterdiki Tarkan'ın Türkiye de maalesef bir köyü yok?

Ancak baba ocağı Rize iliniz İkizdere ilçesinin Rüzgarlı köyüdür.

RÜZGARLI KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Rüzgarlı, Rize ilinin İkizdere ilçesine bağlı bir köydür. Köyün adının Lazcada siyah kuş, Ardıç Hayvanı anlamına gelen Mzesk'ten türeyen "Mze" olduğu belirlenmiştir.

Rize iline 57 km, İkizdere ilçesine 5 km uzaklıktadır.

Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.

Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol kısmi toprak olmakla beraber beton olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

TARKAN KİMDİR, NERELİ, HANGİ KÖYDEN?

Tarkan Tevetoğlu, 17 Ekim 1972'de Neşe ve Ali Tevetoğlu çiftinin çocuğu olarak Batı Almanya'nın Renanya-Palatina eyaletinde yer alan Alzey kasabasında dünyaya geldi. Neşe Tevetoğlu, Tarkan adlı çizgi roman karakterinden etkilenerek oğluna bu adı verdi.

Toplam altı çocuğu olan aile, 1986'da Türkiye'ye döndü ve Kocaeli'nin Karamürsel ilçesine yerleşti.

Tarkan, lise hayatına burada başladı ve Karamürsel İleri Musiki Derneği'nde eğitim alarak Türk Sanat Müziği hakkında bilgi sahibi oldu.

İlerleyen yıllarda ailesinin İstanbul'a taşınması üzerinde Üsküdar Musiki Cemiyeti'nde eğitimine devam etti ve çeşitli mekanlarda sahne almaya başladı.

Lise bitiminde, istediği üniversite bölümünü kazanamaması üzerine Almanya'ya gitme planları yaptığı sırada İstanbul Plak şirketinin sahibi Mehmet Söğütoğlu ile tanıştı ve bir albüm anlaşması imzaladı.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.