Tekman Çiçekdağı Köyü

Tekman Çiçekdağı Köyü

Çiçekdağı Köyü haberleri, Tekman Çiçekdağı köyü güncel son dakika gelişmeleri, Çiçekdağı köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Erzurum Köyleri Arasında yer alan Çiçekdağı köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Tekman Çiçekdağı Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Çiçekdağı Köyü son dakika gelişmeleri, Çiçekdağı Köyü ne özgü yemekler, Tekman Çiçekdağı Köyü nün tarihi, Çiçekdağı Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Çiçekdağı Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Çiçekdağı Köyü, Erzurum ilinin Tekman ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz doğu anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Çiçekdağı Köyü Resimleri ve Çiçekdağı Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Tekman Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Tekman Erzurum Arası Kaç Km? Tekman Hava Durumu? Erzurum Köyleri ve Tekman Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Erzurumlı iseniz Erzurum Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Erzurumlı Ünlüler arasında Tekman Çiçekdağı Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Tekman Doğumlu Ünlüler Kimler?

Çiçekdağı, Erzurum ilinin Tekman ilçesine bağlı bir mahalledir.

Çiçekdağı Köyü, Hittik, Kuneruvi ve Çırık mezralarının birleşmesiyle 1960'lı yıllarda oluşturulmuştur.Mahallenin Kürt gelenek, görenek yasamaktadir.Mahallenin Erzurum' a uzaklığı 120 km , Tekman' a uzaklığı 37 km dir. Hınıs ilçesine 35 km uzaklıktadır. Köy bir vadide ve bir dağ eteğinde kurulmuştur. Mahallenin konumundan dolayı kar erimeleri sonucu sel baskınları yaşanmaktadır.
Mahallenin iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.Mahallenin ekonomisi hayvancılığa dayalıdır.Mahallede ilköğretim okulu vardır.(Çiçekdağı İlköğretim Okulu Tekman Erzurum]). Mahallenin içme suyu şebekesi vardır. 2008 yılında kullanılmaya başlanmıştır.Kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yolun büyük bir kısmı asfalttır. Yaklaşık olarak 2 km'si stabilize yoldur. elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.