Tekman Çukuryayla Köyü

Tekman Çukuryayla Köyü

Çukuryayla Köyü haberleri, Tekman Çukuryayla köyü güncel son dakika gelişmeleri, Çukuryayla köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Erzurum Köyleri Arasında yer alan Çukuryayla köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Tekman Çukuryayla Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Çukuryayla Köyü son dakika gelişmeleri, Çukuryayla Köyü ne özgü yemekler, Tekman Çukuryayla Köyü nün tarihi, Çukuryayla Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Çukuryayla Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Çukuryayla Köyü, Erzurum ilinin Tekman ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz doğu anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Çukuryayla Köyü Resimleri ve Çukuryayla Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Tekman Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Tekman Erzurum Arası Kaç Km? Tekman Hava Durumu? Erzurum Köyleri ve Tekman Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Erzurumlı iseniz Erzurum Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Erzurumlı Ünlüler arasında Tekman Çukuryayla Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Tekman Doğumlu Ünlüler Kimler?

Çukuryayla, Erzurum ilinin Tekman ilçesine bağlı bir mahalledir.

Mahallenin bilinen adı Bastok'tur. Bu adı nerden aldığı tam olarak bilinmemektedir. Ancak Cumhuriyet döneminde mahallenin ismini, bulunduğu yer şekli bakımından çukur olması ve yayla mezrası olmasından dolayı Çukuryayla olarak aldığı bilinmektedir.
Mahallenin sınırları içerisinde geçen derede (tavşan deresi) dünyada ender rastlanan ve bir sürü hastalığa -alternatif tıpta - ilaç olarak bilinen kırmızı benekli alabalık türü canlılar bu buz gibi sularda yaşamaktadır.Mahallenin kıble tarafında mahallenin yaylasınında bulunduğu kop dağı bulunmaktadır. Yazın köy halkı çadır usulü bu yaylada ikamet etmektedir. Kop dağında güneş çıkmadan, gün doğumu izlenebilmekte, yazın bu güzel doğal olayı izlemek için yerli yabancı turistler ziyarete gelmektedir.bu alabalıkları köylüler dışarıdan getirdikleri misafirlere sayısızca avlanıp ikramda bulunuyorlar. nesillerini tüketiyorlar devletten böyle güzel ve şifalı balıkları koruma altına alınmasını istiyoruz.ilk bahar ayında bile durmuyorlar. Mahallede ayrıca osmanlı döneminde gayri müslüm halkında yaşadığı bilinmektedir.
Coğrafik yer bakımından dağınık olan bir yere kurulmuş olan mahallede, fay hattı kırıntıları geçmektedir. Altıgen şekilli tepeçik oluşumlarından ve kaya yapısı incelendiğinde volkanik bir zeminde köy bulunmaktadır. Yaklaşık olarak rakım 2000 m.den fazladır. Köy mevsimlik pınar ve ırmak bakımından çok zengindir ve bazı dereleri menderesler çizerek güzel doğal görüntüler oluşturmuştur. İl merkezine 2 yol gitmekte olup, bunlardan biri dağ yolu (palan yolu) yaklaşık 150 km, diğeri ise 190 km dır. İlçe merkezine 40 km uzaklıkta bulunan köy zengin meralara sahiptir..
Mahallenin ekonomisi genel olarak hayvancılığa dayanmaktadır.Mahallede özellikle büyük baş hayvancılıkla uğraşılmaktadır.Küçük baş hayvancılıkla uğraşan köylülerin bazıları kış aylarında şanlıurfa ve diyarbakır illerine geçici olarak göç etmektedir.Mahallenin genç kesimi ise genellikle istanbul ve bursa kentlerinde işçi olarak değişik işlerde çalışmakta ve kışın köye geri dönmektedirler.
Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte mahallenin tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum