Tekman Kuruca Köyü

Tekman Kuruca Köyü

Kuruca Köyü haberleri, Tekman Kuruca köyü güncel son dakika gelişmeleri, Kuruca köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Erzurum Köyleri Arasında yer alan Kuruca köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Tekman Kuruca Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kuruca Köyü son dakika gelişmeleri, Kuruca Köyü ne özgü yemekler, Tekman Kuruca Köyü nün tarihi, Kuruca Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kuruca Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Kuruca Köyü, Erzurum ilinin Tekman ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz doğu anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kuruca Köyü Resimleri ve Kuruca Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Tekman Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Tekman Erzurum Arası Kaç Km? Tekman Hava Durumu? Erzurum Köyleri ve Tekman Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Erzurumlı iseniz Erzurum Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Erzurumlı Ünlüler arasında Tekman Kuruca Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Tekman Doğumlu Ünlüler Kimler?

Kuruca, Erzurum ilinin Tekman ilçesine bağlı bir mahalledir.Mahallenin kurucuları 189 yıl önce erzincandan gelen aileler tarafından kurulmuştur.köye sonradan gelen aileler agalar tarafından köye yerleştirilmiştir.
Kuruca Mahallesinin gelenek ve görenekleri birçok köyle aynıdır.Düğünleri davul zurna eşliğinde halay çekilerek gerçeklerştirilir. Mahallede komsuluk ön planda tutlup her zaman dostluk çerçevesinde bir hayat sürdürülür.Mahallede yöresel yemeklerin yanında kendine has yemekler yapılır.Mahallede eskiden mahallenin genç erkekleri tarafından CİRİT oynandığı bilinmektedir.
Erzurum iline 173 km, Tekman ilçesine 22 km uzaklıktadır.Mahallenin iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir. Köy kışları sıcak geçer çünkü mahallenin bulunduğu yer çukur bir alandır.Ayrıca mahallenin diğer köylere oranla kışın daha az yağıs alır ve sıcak geçer.
Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Mahallede, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamaktadır. Mahallenin içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol toprak yol olup kışın ve yağışlı havalarda ulaşım zordur. mahallede elektrik ve sabit telefon vardır. Mahallede her sokak, sokak lambası ile aydınlatılır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.