Teknik Destek Projeleri sertifika töreni

Teknik Destek Projeleri sertifika töreni

Trakya Kalkınma Ajansı, Yahya Kemal Beyatlı Anaokulu, Şehit Öğretmen Neşe Alten Anaokulu ve Tekirdağ Rehberlik ve Araştırma Merkezi ortaklığındaki iki...

Trakya Kalkınma Ajansı, Yahya Kemal Beyatlı Anaokulu, Şehit Öğretmen Neşe Alten Anaokulu ve Tekirdağ Rehberlik ve Araştırma Merkezi ortaklığındaki iki ayrı projenin sertifika töreni gerçekleştirildi.

Eğitimin kalitesini arttırmak adına bu alanda çalışan öğretmenler mesleki yeterliliklerini arttırmayı hedefledi. Bu amaç doğrultusunda, Yahya Kemal Beyatlı Anaokulu, Şehit Öğretmen Neşe Alten Anaokulu ve Tekirdağ Rehberlik ve Araştırma Merkezi ortaklığında iki ayrı proje için Trakya Kalkınma Ajansı'nın 2017 Teknik Destek Programına başvurdu.

Renklerin ve çizgilerin özgün dilini öğrenerek çocuk resimlerini değerlendirmek konulu projede 30 okul öncesi öğretmeni, 4 özel eğitim öğretmeni ve 10 psikolojik danışmanımız Doç. Dr. Serhat Armağan Köseoğlu tarafından verilen 12 saatlik eğitimi tamamlayarak çocuk resimlerinin psiko-pedagojik açıdan değerlendirilmesi konusunda bilgi sahibi oldu.

Uzm. Psk. Dan. Neylan Özdemir ve Psk. Dan. Suay Kantoğlu tarafından verilen "Erken Çocukluk Döneminde Sanat Terapisinin Etkin Kullanımı" konulu eğitimimizde ise 32 okul öncesi öğretmeni ve 12 psikolojik danışmanı 21 saatlik eğitimin ardından 3-6 yaş arasındaki çocuklarda sanat aracılığıyla kendilerini ifade etmelerini destekleme konusunda donanımlı hale geldi.

"Renklerin ve Çizgilerin Özgün Dilini Öğrenerek Çocuk Resimlerini Değerlendirmek" ve "Erken Çocukluk Döneminde Sanat Terapisinin Etkin Kullanımı" adlı projelerin sertifika töreni, eğitim verilen Yahya Kemal Beyatlı Anaokulu bahçesinde bir tören ile gerçekleştirildi.

Törene konuşan Süleymanpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ünal Mamur, "Öğrenmenin yaşı yoktur. Kişisel gelişim konusunda her an, her zaman, her imkan, her fırsat mutlaka bize zenginlik kazandırır. Beşikten mezara kadar ilim öğrenmenin şart ve gerekli olduğu inancına sahip bir milletin evladıyız. Kendimizi her daim yenilemeliyiz" dedi.

Katılımcılara sertifikalarını davetli olarak törene katılan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ünal Mamur, Tekirdağ Bilim Sanat Merkezi Kurum Müdürü Ferruh Topuz tarafından verildi.

Teknik Destek Projeleri sertifika töreni

Teknik Destek Projeleri sertifika töreni

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.