Teksas, Tommiks Kütüphanesi

Teksas, Tommiks Kütüphanesi

Türkiye'nin ilk çizgi roman kütüphanesi, Manavgat İlçe Halk Kütüphanesi bünyesinde açıldı.

Türkiye'nin ilk çizgi roman kütüphanesi, Manavgat İlçe Halk Kütüphanesi bünyesinde açıldı. Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında açılışı Manavgat Kaymakamı Nazmi Günlü ve İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Hidayet Oktay tarafından gerçekleştirilen kütüphanede 700'ü Bakanlıktan 300'ü hayırsever vatandaşlardan olmak üzere bin eser bulunuyor.

Çizgi Roman Kütüphanesinde 80'li yıllarda çocukların ve gençlerin ellerinden düşürmediği Teksas, Tommiks, Tom Braks, Redkit ve Teks gibi yabancı çizgi romanların yanı sıra Tarkan, Kara Murat ve Yüzbaşı Volkan gibi tanınmış Türk çizgi romanları da bulunuyor.

Manavgat Kaymakamı Nazmi Günlü, Manavgat İlçe Halk Kütüphanesinin, hayata geçirdiği projelerle Türkiye'de birçok ilke imza attığını belirterek "Türkiye'de ilk dünya dilleri kütüphanesi Manavgat İlçe Halk Kütüphanesi bünyesinde açılırken, ilk çizgi roman kütüphanesi yine Manavgat'ta açıldı. Yine Yaylada Kitap Okuma Projesi, Sıradışı Okur Projesi, Yerel Yazarlar İmza Günleri gibi etkinlikler gerçekleştirilmektedir. Kütüphane Müdürümüz nezdinde tüm kütüphane çalışanlarını kutluyor Kütüphanecilik Haftalarını tebrik ediyorum" dedi.

İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Hidayet Oktay ise, Kütüphane Haftası kapsamında bir ilke daha imza atmanın gururunu yaşadıklarını belirterek, "Şu an bin olan çizgi roman sayımızı 1 yıl içerisinde en az 2 katına çıkarmayı hedefliyoruz. Bu konuda vatandaşlarımızın da desteklerini bekliyoruz. Evlerinde çizgi roman bulunan vatandaşlarımız romanlarını kütüphanemize bağışlayarak başka insanların da bunlardan yararlanmalarını sağlayabilir" dedi.

2016 yılında Halk Kütüphanesi Müdürlüğünde gerçekleştirilen projeler hakkında da bilgi veren Oktay, "Yerel Yazarlar İmza Günü Projesi; ayda bir gün olmak üzere 7 okulda gerçekleştirilmiştir. Projemize ilçemizde yaşayan 27 yazar katılmıştır" ifadelerini kaydetti.

Dünya Dilleri Kütüphanesinin, 1 Aralık 2016 tarihinde 26 dilde yaklaşık 5 bin kitap ile hizmete açıldığını hatırlatan Oktay, "27 Mart 2017 tarihine kadar bu kütüphanemizden 129 kitap alınarak okunmuştur. Rus 70, Alman 30, İskandinav ülkeleri 12, Türk 15 İngiliz 1 adet kitap almışlardır. Beş yıldır sürdürdüğümüz Yaylada Kitap Okuma Projesi ile 2016 yılında iki aylık sürede bin 686 adet kitap, okuru ile buluşmuştur. Müdürlüğümüzde 2016 yılı sonu ile 25 bin 235 adet kitap bulunmaktadır. 2016 yılında kütüphanemize bin 693 adet kitap girmiştir. Kütüphanemizde 2 bin 392 kayıtlı üye bulunmaktadır. Müdürlüğümüzden toplam 9 bin 627 kişi kitap ödünç alarak okumuşlardır. Müdürlüğümüzü 2016 yılı içinde kitap alan, internet, bilgisayar kullanan, gazete dergi okuyan ya da diğer amaçlarla 75 bin 522 kişi ziyaret etmiştir" diye konuştu.

Teksas, Tommiks Kütüphanesi

Teksas, Tommiks Kütüphanesi

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.