Termal Akköy

Termal Akköy

Akköy Köyü haberleri, Termal Akköyköyü güncel son dakika gelişmeleri, Akköy köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Akköy Köyünde vefat edenler, köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Termal Akköy köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Akköy köyü son dakika gelişmeleri, Akköy köyüne özgü yemekler, Termal Akköy köyünün tarihi, Akköy köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Akköy köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Akköy, Yalova ilinin Termal ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Marmara  bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Akköy Köyü Resimleri ve Akköy köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Yalova Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Termal Yalova Arası Kaç Km? Yalova Termal Hava Durumu? Yalova Termal Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Yalovalı  iseniz Yalova Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Yalovalı Ünlüler arasında Termal Akköy Köyünde doğan biri var mı? Yalova  Doğumlu Ünlüler Kimler?

AKKÖY KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Akköy, Yalova ilinin Termal ilçesine bağlı bir köy. Köy Yalova iline 15, Termal ilçesine 3 km uzaklıktadır.

1326 yılında kurulan köy Yalova'daki ilk yerleşim yeridir. Orhan Gazi döneminde Bizans'tan alınan bölgeye Türkmenler yerleştirilerek bir köy yapılmak istenmiştir. Köyün yakınlarında çıkan kireçten dolayı önce Aktepe sonra Akköy denilmiştir. Birinci Dünya Savaşı sonrası Yunanistan işgali sırasında köyde toplu bir katliam yapılmıştır. Öldürülenler anısına her yıl 26 Nisan'da Şehitler Mevlidi adıyla bir anma töreni düzenlenir.

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.