Topkapı Sarayı’nda Baklava Alayı Heyecanı

Topkapı Sarayı’nda Baklava Alayı Heyecanı

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Topkapı Sarayı'nda düzenlenen Geleneksel Baklava Alayı'na katıldı.

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Topkapı Sarayı'nda düzenlenen Geleneksel Baklava Alayı'na katıldı. Bakan Avcı, mehter takımının marşları eşliğinde askerlere baklava takdim ederken, Sarayın ziyaretçilerine onlarca kilo baklava ve Osmanlı şerbeti dağıtıldı.

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Topkapı Sarayı Müzesi'ndeki Osmanlı'nın Ramazan Geleneği olan Baklava Alayı'na katıldı. Sarayın bahçesinde marş çalarak ilerleyen Mehter Takımını bir grup asker izledi. Topkapı Sarayı'nı ziyarete gelen yüzlerce kişi de bu heyecana ortak olurken, atlı süvariler ziyaretçilerin ilgi odağı oldu.

Törende konuşan Bakan Avcı, bayram tebriğinde bulunarak, "Bugün burada tarihimizin sayfalarından birini hep birlikte bir kez daha canlandıracağız. Bugün 5'incisini yapacağız bu bayramlaşma töreninin. 16'ıncı yüzyılın sonlarında başlamış ve Yeniçeri Ocağının kaldırılmasına kadar sürmüş bu gelenek" dedi.

Bakan Avcı, konuşmasının ardından Mehter Takımının marşları eşliğinde askerlerin komutanına bir tepsi baklava takdim etti. Bakan Avcı'nın vatandaşlarla bayramlaşmasının ardından, ziyaretçilere Osmanlı Şerbeti ve baklava ikram dildi. İkram stantları önünde ise uzun kuyruklar oluştu.

Topkapı Sarayı’nda Baklava Alayı Heyecanı

Topkapı Sarayı’nda Baklava Alayı Heyecanı

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.