Tortum Aşağıkatıklı Köyü

Tortum Aşağıkatıklı Köyü

Aşağıkatıklı Köyü haberleri, Tortum Aşağıkatıklı köyü güncel son dakika gelişmeleri, Aşağıkatıklı köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Erzurum Köyleri Arasında yer alan Aşağıkatıklı köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Tortum Aşağıkatıklı Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Aşağıkatıklı Köyü son dakika gelişmeleri, Aşağıkatıklı Köyü ne özgü yemekler, Tortum Aşağıkatıklı Köyü nün tarihi, Aşağıkatıklı Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Aşağıkatıklı Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Aşağıkatıklı Köyü, Erzurum ilinin Tortum ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz doğu anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Aşağıkatıklı Köyü Resimleri ve Aşağıkatıklı Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Tortum Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Tortum Erzurum Arası Kaç Km? Tortum Hava Durumu? Erzurum Köyleri ve Tortum Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Erzurumlı iseniz Erzurum Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Erzurumlı Ünlüler arasında Tortum  Aşağıkatıklı Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Tortum Doğumlu Ünlüler Kimler?

Aşağıkatıklı, Erzurum ilinin Tortum ilçesine bağlı bir mahalledir.

Aşağıkatıklı, eski ismi ile (Aşağı ödük) Erzurum ilinin Tortum ilçesine bağlı bir mahalledir. Aşağıkatıklı mahallesi iki vadi boyunca uzanan nüfusu 2000 uzerinde nüfusu bulunan bir ilköğretim okulu altı camii üç orman iki kale yedi yayla üç mezra ve beş mahallesi bulunan sıradışı köydür.İl merkezine uzaklığı 94 km ilçe merkezine uzaklığı 42 km dir.
Erzurum iline 94 km, Tortum ilçesine 42 km uzaklıktadır.Serdarlı belediyesi ile birleşmiştir.Mahallenin iklimi,Türkiye'de Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir. kanilazyon ve su altyapısı yapılmaktadır baz istasyonu kurulmuştur..
Aşağıkataklı mahallesi son 25 yıl içinde yoğun bir şekilde göç vermesine rağmen 2000 yılına kadar nüfusu artmıştır.2000 yılı verilerine göre: Erkek nüfus:992 Kadın nüfus:1053 tür. Mahallenin yıllara göre nüfus verileri.
Mahallenin ekonomisi tarım,hayvancılık ve hayvancılığa dayalıdır.Mahallede, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Mahallenin içmesuyu şebekesi ve kanalizasyonu yapılmaktadır. PTT şubesi ve PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi vardır. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.Ayrıca mahallede baz istasyonu vardır..

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.