Tortum Çataldere Köyü

Tortum Çataldere Köyü

Çataldere Köyü haberleri, Tortum Çataldere köyü güncel son dakika gelişmeleri, Çataldere köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Erzurum Köyleri Arasında yer alan Çataldere köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Tortum Çataldere Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Çataldere Köyü son dakika gelişmeleri, Çataldere Köyü ne özgü yemekler, Tortum Çataldere Köyü nün tarihi, Çataldere Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Çataldere Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Çataldere Köyü, Erzurum ilinin Tortum ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz doğu anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Çataldere Köyü Resimleri ve Çataldere Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Tortum Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Tortum Erzurum Arası Kaç Km? Tortum Hava Durumu? Erzurum Köyleri ve Tortum Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Erzurumlı iseniz Erzurum Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Erzurumlı Ünlüler arasında Tortum  Çataldere Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Tortum Doğumlu Ünlüler Kimler?

Çataldere, Erzurum ilinin Tortum ilçesine bağlı bir mahalledir.Erzurum iline 106 km, Tortum ilçesine 64 km uzaklıktadır.Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Mahallede, biri orta mahallede ve diğeri yukarı mahallede olmak üzere ikişer derslikli ve lojmanlı iki ilköğretim okulu mevcuttur. Öğrenci azlığından dolayı bu okullar eğitime kapatılmış ve köy çocukları taşımalı eğitimle Serdarlı Belediyesi'deki okullarda eğitim imkanı bulmuşlardır.
Mahallenin içme suyu şebekesi yapılma aşamasındadır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur, sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur ancak bu hizmetler köye yakın olan Serdarlı Belediyesi'ndeki birimlerden karşılanmaktadır. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol son yıllarda daha da iyileştirilmiştir. Elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.