Trafik Kazasına 4 Can Veren Aile, Mahkemenin Kararıyla Bir Kez Daha Yıkıldı

Trafik Kazasına 4 Can Veren Aile, Mahkemenin Kararıyla Bir Kez Daha Yıkıldı

Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde 2 yıl önce meydana gelen ve 4 kişinin hayatını kaybettiği trafik kazasıyla ilgili mahkemenin karşı tarafa verdiği...

Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde 2 yıl önce meydana gelen ve 4 kişinin hayatını kaybettiği trafik kazasıyla ilgili mahkemenin karşı tarafa verdiği 36 bin 500 liralık para cezası kararını duyan aile bir kez daha yıkıldı.

2 yıl önce yakınlarının cenazesine katılmak için giden ailenin, Kızılcahamam yolunda geçirdiği trafik kazasında anne, baba ve 8 buçuk aylık hamile kızları hayatını kaybetmişti. Mahkeme o kaza ile ilgili kararını açıkladı. Mahkemenin karşı tarafa 36 bin 500 lira para cezası verdiğini duyan aile bir kez daha yıkıldı .

"Bu iş bu kadar ucuz olmamalı"

Kazada yaşamını yitiren Satılmış Köksal'ın kızı Aslıhan Özkan, "Burada bir aile yok oldu ama o adam hiçbir şey olmamış gibi elini kolunu sallayarak geziyor dışarıda. Ben ilk duruşmaya katıldım ve gördüm ki karşı taraf gayet de rahattı, hiç suçluluk duygusu yoktu. Ben kaza haberini aldığımda "İnşallah karşı taraftan ölen yoktur" diye düşündüm. Annemin babamın ölüm haberini aldıktan sonra bunu dedim. Ama karşı taraftan bizimle iletişime geçen bile olmadı. Onlar insan olsalardı ben şikayetçi dahi olmayacaktım, onun da çocukları vardır, herkesin başına gelebilir. Bizim görüşme talebimize de karşılık vermediler. Bu iş bu kadar ucuz olmamalı" diye konuştu.

Kazada ağır yaralanan Aslıhan Özkan'ın kardeşleri 16 yaşındaki Busenur ve 10 yaşındaki Hasan Efe Köksal'ın tedavilerinin ise hala devam ettiği öğrenildi. Çocukların tedavi ve okula gidiş gelişleriyle ablalarının kayınpederi Yunus Özkan ilgilendiği belirtildi. Kazada ağır yaralanan Muhammet Biçer'in (5) ise yürüme engelli olarak tekerlekli sandalyeye mahkum olduğu kaydedildi.

Mahkeme kararının kendilerini ikinci kez yaraladığını belirten Yunus Özkan, karara dayanak teşkil eden bilirkişi raporunu da eleştirerek, "Bilirkişi raporunda Adem Koyuncu'nun kullandığı otomobilin 115 km hız ile Satılmış Köksal'ın kullandığı otomobile çarptığını belirtiyor. Ben de yılların şoförü olarak diyorum ki 200 metre görüş mesafesinde bir araç duramayıp yolun karşısına geçmekte olan diğer araca çarptığına göre hızının 115'in çok çok üzerinde olması gerekir" ifadelerini kullandı.

Ailenin avukatı Hüseyin Erdal, mahkemenin kararının insanların vicdanını rahatsız eden bir karar olduğunu belirterek, cezayı az bulduklarını ve temyiz için Yargıtay'a başvurduklarını söyledi. Bölge Adliye Mahkemesinin sanığa önce 6 yıl hapis cezası verdiğini, ardından da iyi hal gerekçesiyle bu cezayı 5 yıla indirdiğini dile getiren Erdal, "Mahkeme bu hapis cezasını da paraya çevirerek TCK'nın 50/4. maddesinden dolayı günlüğü 20 liradan toplam 36 bin 500 lira, bunu da 24 eşit taksitte ödenmesine karar verdi" şeklinde konuştu.

Trafik Kazasına 4 Can Veren Aile, Mahkemenin Kararıyla Bir Kez Daha Yıkıldı

Trafik Kazasına 4 Can Veren Aile, Mahkemenin Kararıyla Bir Kez Daha Yıkıldı

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.