Tuncel Kurtiz sevenleri tarafından anıldı

Tuncel Kurtiz sevenleri tarafından anıldı

Sinema ve tiyatro sanatçısı Tuncel Kurtiz ölümünün 4. yılında Balıkesir'in Edremit ilçesinde iki ayrı tören düzenlendi.

Sinema ve tiyatro sanatçısı Tuncel Kurtiz ölümünün 4. yılında Balıkesir'in Edremit ilçesinde iki ayrı tören düzenlendi. Törende konuşan Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, sanatçının vasiyeti üzerine mezarının sade bir şekilde olduğunu ifade etti.

Sinema ve tiyatronun usta ismi Tuncel Kurtiz, mezarının bulunduğu Balıkesir'in Edremit ilçesinde çeşitli etkinliklerle anıldı. Kazdağları'nın eteklerinde ki Çamlıbel kırsal mahallesinde ki mezarı başında düzenlenen törenin ardından ikinci tören Güre Mahallesi'nde ki Sarıkız Kazdağı Etnografya Galerisi'nde düzenlendi. Kurtiz'in ailesi tarafından düzenlenen etkinlikte ilk önce sanatçının hayatını anlatan "Tuncel Kurtiz Belgeseli" gösterilirdi. Ardından Sema Moritz'in piyano müzik dinletisi sunuldu.

Törene katılan Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, sanatçının mezarının vasiyeti üzerine sade bir mezar şeklinde olduğunu belirterek "Büyük ustanın mezarının neden hala yapılmadığına dair kendini bilmezler tarafından söylentiler çıkarılıyor. Bu tür konuşmalar yakınlarını ve bizleri üzüyor. Bazıları beton görmeden adeta rahat edemiyorlar. Büyük usta böyle istemişti, betonlaşmayı güzelleyenler Tuncel Kurtiz'i anlayamazlar. Çok sevdiği Kazdağları'nda huzur içerisinde uyuyor" diye konuştu. Kurtiz'in eşi Menend Kurtiz, açıklama yapmazken katılan konuklara teşekkür etti.

Sarıkız Kazdağı Etnografya Galerisi Kurucusu Murat Bostancıoğlu'da galeriyi kurarken Tuncel Kurtiz için özel bir bölüm hazırladıklarını belirterek "Yeri doldurulamayacak, değerli bir insan olan, tanışma fırsatı yakaladığımız bölgemizin insanı olan değerli Tuncel Kurtiz'i bizlerde kendi imkanlarımız ölçüsünde galerimizde yaşatmaya gelecek kuşaklara tanıtmaya çalışıyoruz" dedi. Konuklara ve vatandaşlara lokma dağıtıldı. Törene Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, Edremit Ticaret Odası Başkanı Coşkun Salon, Kurtiz'in eşi Menend Kurtiz, sevenleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Tuncel Kurtiz sevenleri tarafından anıldı

Tuncel Kurtiz sevenleri tarafından anıldı

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.