Türk Tabipler Birliği Merkez Konseyi Görevden Alındı

Türk Tabipler Birliği Merkez Konseyi Görevden Alındı

Mahkeme, Türk Tabipler Birliği (TTB) Merkez Konseyi’nin görevden alınmasına hükmetti. TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) yönelik ifadeleri nedeniyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca başlatılan...

Türk Tabipler Birliği Merkez Konseyi mahkeme kararı ile görevden alındı

Mahkeme, Türk Tabipler Birliği (TTB) Merkez Konseyi’nin görevden alınmasına hükmetti.

TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) yönelik ifadeleri nedeniyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca başlatılan soruşturma kapsamında “terör propagandası yapmak” suçundan 27 Ekim 2022 tarihinde tutuklanmıştı. Hukuk sürecinde son olarak Ankara 31.nci Asliye Hukuk Mahkemesi konsey yönetiminin düşürülmesine karar verdi.

Fincancı, “TTB Sadece Merkez Konsey Üyeleri ile Sınırlı Bir Mesleki Örgüt Değildir”

TTB’de yapılan basın toplantısında konuşan Merkez Konseyi Başkanı Dr. Şebnem Korur Fincancı, şunları söyledi, “TTB, sadece Merkez Konseyi üyeleri ile sınırlı bir meslek örgütü değildir. TTB, tüm üyelerinin bütünlüğü içinde var olan, mücadelesini de tüm üyeleri ile birlikte yürüten bir örgüttür. Şubat depremleri bunun en sıcak örneğidir. Ülkenin dört bir yanından TTB üyesi meslektaşlarımız hızla deprem bölgesine gitmiş, gönüllü olarak emek sarf etmiş, depremzedeleri yalnız bırakmamıştır. TTB sadece sağlık ortamının düzenlenmesi ve sağlık politikalarının geliştirilmesi için değil; aynı zamanda toplum sağlığı ve onun için şart olan özgürlük, demokrasi, adalet gibi kavramlar için de mücadele eden bir örgüttür. Dolayısıyla TTB’nin mücadelesi bitmez. Çünkü mücadele, TTB’nin adıdır”

Ortak Bir Mücadele Çizgisine Dönüştürülmeli

TTB Hukuk Bürosu’ndan Av. Verda Ersoy kısa bir hukuki değerlendirme yaptı. 6023 sayılı TTB Kanunu uyarınca işlemesi gereken süreci aktaran Ersoy, mahkeme kararlarının kesinleşmedikçe uygulanamayacağını kaydetti. Buluşmada daha sonra dayanışma amacıyla TTB’ye gelen kurumların temsilcileri kısa sözler aldı. Yapılan konuşmalarda yargı yoluyla yapılan saldırıların sadece TTB’ye değil, topyekun toplumsal muhalefete yönelik olduğu vurgulandı. Konuşmalarda bugün gösterilen dayanışmanın, ortak bir mücadele çizgisine dönüştürülmesi gerektiğinin altı çizildi. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.