Türkiye Muharip Gaziler Derneği, Vali Çakacak’ı ziyaret etti

Türkiye Muharip Gaziler Derneği, Vali Çakacak’ı ziyaret etti

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Şube Başkanı Ertuğrul Özkütük, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Hacı Şahin ve beraberlerindeki heyet 19 Eylül...

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Şube Başkanı Ertuğrul Özkütük, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Hacı Şahin ve beraberlerindeki heyet 19 Eylül Gaziler Günü programı kapsamında, Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak'ı makamında ziyaret etti.

Nazik ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Çakacak, "Biz, bugün bu topraklar içerisinde özgürce yaşıyor ve şanlı bayrağımızı gönderde dalgalandırabiliyorsak, bu aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimiz sayesindedir. Aziz şehitlerimize, kahraman gazilerimize; minnet borçluyuz, şükran borçluyuz. Bugün 19 Eylül Gaziler Günü ve hepinizin malumudur ki, bugün Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e Sakarya Zaferi'nden sonra Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından mareşallik rütbesi ve gazilik unvanı verildi. Bu itibarla, bu tarih gaziler günü olarak kutlanmaktadır" diye belirtti.

Ataların bu topraklara nasıl sahip çıktığını da anlatan Vali Çakacak, Türk Milletinin şanlı tarihinden bahsederek, konuşmasını şu şeklide sürdürdü:

"Şanlı tarihimize baktığımızda vatanımızın muhafazası için, geleceğimiz için, değerlerimiz için yüce milletimiz en kutsal varlığı olan canını feda etmekten hiçbir zaman çekinmemiştir. Söz konusu vatan olduğunda her şeyi bir kenara bırakıp, ölürsem şehit, kalırsam gazi olurum inancıyla, o iradeyle her türlü zorlukların üstesinden gelmiş ve bizlere emanet edilen bu topraklara hep sahip çıkmıştır. Bizden önce atalarımız bu cennet vatana nasıl sahip çıktıysa, bugün de bizler, bize emanet edilen bu vatanı en iyi şekilde gelecek kuşaklara emanet edeceğiz. Ben, "19 Eylül Gaziler Günü" vesilesiyle başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi bir kez daha saygıyla yad ediyor, Allah kimseyi vatansız bırakmasın diyorum."

Ziyareti kabulden dolayı Vali Çakacak'a teşekkür eden Türkiye Muharip Gaziler Derneği Şube Başkanı Ertuğrul Özkütük ise, vatanın bütünlüğünün korunması, birlik ve beraberliğimizin bozulmaması için üzerlerine bir görev düşerse seve seve yapmaya hazır olduklarını söyledi.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği, Vali Çakacak’ı ziyaret etti

Türkiye Muharip Gaziler Derneği, Vali Çakacak’ı ziyaret etti

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.