Türkiye’nin En Büyük Kentsel Dönüşüm Projesi Antalya’da Başladı

Türkiye’nin En Büyük Kentsel Dönüşüm Projesi Antalya’da Başladı

Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm projesi olan Kepez-Santral Kentsel Dönüşüm Projesi ihalesini kazanan Sur Yapı firması ile sözleşme imzalandı.

Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm projesi olan Kepez-Santral Kentsel Dönüşüm Projesi ihalesini kazanan Sur Yapı firması ile sözleşme imzalandı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Kepez ve Santral mahallelerinde başlatılan Kepez-Santral Kentsel Dönüşüm Projesi'nin ihalesini kazanan Sur Yapı firmasıyla sözleşme imzalandı. 2 milyon metrekarelik bir alanda yapılan dönüşümden, 3 binin üzerinde hak sahibi faydalanacak. 24 ayda teslim edilmesi planlanan projenin tamamlanması birlikte, evleri yıkılan hak sahiplerine hiç para ödemeden metrekare hakları kadar daire sahibi olma imkanı, hak sahiplerine mevcut yerlerine en yakın konut alanlarından daire verilmesi, ister büyük bir tek daire ister küçük metrekareli iki daire sahibi olması gibi imkanlar sunulacak.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Antepe ve Sur Yapı arasında hizmet binası eğitim salonunda düzenlenen imza törenine, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antepe Yönetim Kurulu Başkanı Bahadır Yantaç, Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, Sampaş Yönetim Kurulu Başkanı Şekip Karakaya, Sur Yapı Genel Müdür Yardımcısı Münir Köngel, Başdanışman Caner Şahinkara ve Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Birol Ekici katıldı.

"Türkiye'nin en büyük dönüşümü"

Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşümüne imza atabilmek için çok çalıştıklarını kaydeden Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, projenin Antalya'ya marka değeri katacağını ve hak sahiplerinin kısa süre içerisinde yeni dairelerine kavuşacağını söyledi. Projeyi ihaleye meclis kararıyla çıkardıklarını aktaran Türel, şunları söyledi:

"Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nden de, bütün kararlarımızı geçirmek suretiyle ihaleye çıkmak gibi bir tercih içerisinde bulunduk. Bildiğiniz gibi kentsel dönüşüm kanunu kapsamında aslında bu gibi projelerde ihale mecburiyeti yoktur. Ancak bizim katılımcı ve şeffaf yatırımcı anlayışımız farklı bir tercihte bulunmamıza imkan veremezdi, bu yüzden biz kanunu bir zorunluluk olmamasına rağmen, açık ihale dediğimiz gazetelerde ilan etmek suretiyle bir yöntemi belirledik ve ihalemize 2 firma katıldı. Katılan firmalardan bir tanesi teşekkür mektubu verdi, diğeri de 60 milyonluk muhammen bedelin neredeyse yüzde yüz üzerinde yani 120 milyon civarında, bir teklif vermek suretiyle ihalemizi kazandı. Biz bu kentsel dönüşüm projesiyle Antalya'ya bir katma değer sağlayacak, Antalya'nın şehir vizyonuna farklı bir ufuk çizecek bir gayreti ortaya koymak içerisindeydik. Türkiye'deki en büyük markaların burada Antalya'nın marka değerine katkı sağlayacak şekilde hizmet vermesi, açıkçası en büyük beklentimizdi. Bugün Türkiye'nin en büyük konut sektöründeki firmalarından bir tanesi sağ olsun bu işe, ihaleye katılmak suretiyle evet dedi. Her şey evet ile başlıyor biliyorsunuz. Hayır ile bir yere gidebilmemiz mümkün değil. Dolayısıyla ihalemize katıldı, uygun teklifi vermek suretiyle ihalemizi kazandı"

"Benim görev sürem dolmadan davulla, zurnayla teslim edeceğiz"

Projeyi bitirip hak sahiplerine bir an önce haklarını vermek istediklerini belirten Türel, "3 bin 200 civarında bir hak sahibimiz var, bizim önceliğimiz onlar. Antalya'ya elbette bir katma değer sağlamak istiyoruz ama hak sahiplerimizin haklarını da en kısa sürede teslim etmek istiyoruz. Bütün gayretimiz bunun için. Hak sahipleriyle zaten protokoller imzalandı. Ve onlara dairelerini benim görev sürem dolmadan önce, yani 2019 Mart'ından önce dairelerini davulla zurnayla teslim edeceğiz. Tapularının teslim ile ilgili 2019 senesinin hemen akabinde Ocak ayında vermek istiyoruz. Şartnamemizde bugün atılacak imzalarla sözleşmeye dönüşüyor. Türkiye'deki en sorunsuz kentsel dönüşüm projesinin imzaları atılacak. Herhangi bir yargı sorunu kalmadı. Birkaç önce durdurmaya yönelik Danışta'ya açılan projenin durdurulmasına yönelik davanın belediyemiz lehine yönelik çıkan kararda elimize ulaştı" dedi.

Türel, yıkımların çoğunluğunun bittiğini, yol ve alt yapı çalışmalarına başlandığını, genişleyen raylı sistemin de proje içerisinde olduğunu kaydetti.

Sözleşmelerin detayları hakkında bilgiler veren Antepe Yönetim Kurulu Başkanı Bahadır Yantaç, kentsel dönüşüm projesi kapsamında hak sahibi vatandaşlara 750 TL taşınma yardımı ve 600 kira yardımı yapıldığını söyledi. Toplamda 10 milyon 272 bin kira yardımı ile 2 milyon 800 bin civarında taşınma yardımı yapıldığını kaydeden Yantaç, proje sonunda 5 bin 370 daire teslim edileceğini belirtti. Antaç, projede peyzaj, meydan alanları, dini tesisler, eğitim, sağlık, yeşil alan ve sosyal alanların bölgenin önceki haline nazaran arttırıldığına da dikkat çekti.

Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas ise, firma olarak Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm projesini yapacakları için mutlu olduklarını söyledi. Elmas, "3 bin 600 hak sahibinin bulunması ve bütün insanların bir araya getirilmesi bu insanlarla imzaların atılabilmesi, bütün hukuki sorunların çözülebilmesi, güzellikle müzakerelerle bu noktaya getirilmesi Türkiye açısında başarılı bir çalışma olduğunu gösteriyor. Vaat ettiğimiz süre içerisinde konutlarını almak bizim önceliğimiz. Antalya için bugün büyük bir gün olacak" dedi.

Konuşmaların ardından dönüşüm projesinin ihalesini kazanan Sur Yapı firması ile Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin yüklenici firması Antepe arasında sözleşme imzalandı.

Türkiye’nin En Büyük Kentsel Dönüşüm Projesi Antalya’da Başladı

Türkiye’nin En Büyük Kentsel Dönüşüm Projesi Antalya’da Başladı

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.