Uşak Belediyesi Engelli Gençlere Umut Oluyor

Uşak Belediyesi Engelli Gençlere Umut Oluyor

Belediye Başkanı Nurullah Cahan Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi'ni ziyaret etti.

Belediye Başkanı Nurullah Cahan Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi'ni ziyaret etti.

Uşak Belediyesi Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi'nde yapılan ziyarette Eğitim Merkezi'nin durumu ve beklentileri hakkında konuşuldu. Sınıfları tek tek gezerek engellilerin yanında olan Başkan Cahan, verdiği hediyelerle engelli bireylerin mutluluklarına şahit oldu.

Hayatta herkesin birer engelli adayı olduğunu belirten Başkan Cahan, "Engelliler bizim baş tacımız. Onların sevgiye ihtiyaçları olduğunun farkındayız ve bu bilinçle bugün engelli kardeşlerimizin yanındayız. Sınıflarımızı gezerek onlarla beraber güzel bir gün geçirelim istedik. Kardeşlerimizi geleceğe daha iyi hazırlamak adına Uşak Belediyesi olarak üzerimize düşen görevi yapmaya hazırız" ifadesini kullandı.

Eğitim Merkezine yeni kazandırılan ek bina hakkında açıklamalar yaparak sözlerine devam eden Başkan Cahan, "Şu an eğitime devam eden Merkezimiz küçük geldiği için yan binada bulunan Park ve Bahçeler Müdürlüğümüzü başka bir alana taşıdık ve o boşalan yeri de Eğitim Merkezimize tahsis ettik. Bugün de hem yerinde görmek hem de başka eksikleri var mı bilmek için ziyaretlerimizi geçekleştirdik. Uşak Belediyesi olarak tüm engellilerimize sahip çıkmaya devam edeceğiz. Engelli kardeşlerimize katkılarından dolayı okul müdürümü, yardımcılarını ve tüm personelini tebrik ediyorum" dedi

MERKEZDE 100 ÖĞRENCİ EĞİTİM GÖRÜYOR

Eğitim Merkezi hakkında bilgiler veren Okul Müdürü Ömer Yavaşca ise, "90 tane okulumuzun kendi bünyesinde, 10 tane de Halk Eğitim Kursumuz bünyesinde olmak üzere toplamda 100 öğrencimiz var. Okulumuzda 30 öğretmenimiz, 2 branş öğretmenimiz, 1 rehber öğretmenimiz ve 1 hemşiremiz var. Öğrencilerimizin günlük yaşam ve öz bakım becerilerini geliştirmek adına hizmet vermekteyiz" ifadesini kullandı.

Uşak Belediyesinin yeni tahsis ettiği binaya da değinen Müdür Yavaşca, "Öğrencilerimiz burada sıkışık bir ortamda eğitim almaktaydı. Yan binanın Eğitim Merkezimize kazandırılması ile bizlerde çok mutlu olduk. Sınıflarımızın hepsini ayırdık ve öğrencilerimiz de eğitim kadromuz daha rahat bir ortama kavuşmuş oldu. Uşak belediyesine ve Başkanımız Nurullah Cahan'a desteklerinden dolayı çok teşekkür ederiz" diyerek sözlerini tamamladı.

Uşak Belediyesi Engelli Gençlere Umut Oluyor

Uşak Belediyesi Engelli Gençlere Umut Oluyor

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.