Uşak Kaşbelen Köyü

Uşak Kaşbelen Köyü

Köyü haberleri, Uşak Kaşbelen köyü güncel son dakika gelişmeleri, Kaşbelen köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Uşak Köyleri Arasında yer alan Kaşbelen köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Uşak  Kaşbelen  Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kaşbelen  Köyü son dakika gelişmeleri, Kaşbelen  Köyü ne özgü yemekler, Uşak Kaşbelen  Köyü nün tarihi, Kaşbelen  Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kaşbelen  Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Kaşbelen  Köyü, Uşak ilinin Uşak ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kaşbelen Köyü Resimleri ve Kaşbelen Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Uşak Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Ege yöresine özgü haber kanalı var mı? Uşak Uşak Arası Kaç Km? Uşak Hava Durumu? Uşak Köyleri ve Uşak Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Uşaklı iseniz Uşak Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Uşaklı Ünlüler arasında Uşak  Kaşbelen  Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Uşak Doğumlu Ünlüler Kimler?

Kaşbelen , Uşak ilinin Uşak ilçesine bağlı bir köydür.

Köyün bulunduğu bölgede yerleşimin tarihi antik dönemlere kadar uzanmaktadır. Köyle ilgili 1676 tarihli avârız defterinde "Minde" adıyla bahsedilen köyde 30 nefer ve 1 hasta kişi kayıt edilmiştir[1]. 19. yüzyıl sonlarına ait Osmanlı kayıtlarında "Mende" adıyla Uşak kazasına bağlı bir köy olarak bahsedilmektedir[2]. Günümüzde köyden Mende adıyla da bahsedilmektedir. Uşak il merkezinde, geçmişte Mendeliler'in kurduğu pazar dolayısıyla günümüzde de Mendepazarı, Uşakolarak bilinen mevki bulunmaktadır.

Uşak merkezine 7 km uzaklıktadır. köyün yaklaşık 2 km güneyinde Uşak-İzmir karayolu geçmekte ve Uşak Üniversitesiyerleşkesi bulunmaktadır. Köyün doğusunda Uşak kent ormanı yer almaktadır.Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.

Köyde tarım ve hayvancılık yapılmakla birlikte köyün arazi yapısının engebeli olması nedeniyle tarım ikinci plandadır. Köy, Uşak il merkezine ve Uşak Organize Sanayi Bölgesine yakın olması sebebiyle buralara çalışmaya gidilmektedir. Köyde Uşak Şeker Fabrikasından emekli işçiler çoğunluktadır. Günümüzde ise pazar için Mende ekmeği üretimi yapan fırınlar bulunmaktadır. Ekmek yapım işinin yanı sıra günlük yumurta, yoğurt gibi yiyecekler il merkezinde satılmaktadır.

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.