Uzm. Dr. Mebrure Tarı: "Alerjik Çocuklara Yünden Elbiseler Giydirilmez’’

Uzm. Dr. Mebrure Tarı: "Alerjik Çocuklara Yünden Elbiseler Giydirilmez’’

Küçükçekmece Belediyesi'nin düzenlediği "Alerjik Hastalıklar" isimli söyleşiye katılan Uzm.

Küçükçekmece Belediyesi'nin düzenlediği "Alerjik Hastalıklar" isimli söyleşiye katılan Uzm. Dr. Mebrure Tarı, "Alerjik çocuğa yünden iç çamaşırı, elbiseler ve kazaklar giydirilmemelidir" dedi.

Küçükçekmece Belediyesi'nin okul söyleşileri kapsamında düzenlediği "Alerjik Hastalıklar" isimli program Öğretmen Yusuf Kardeş İlkokulu'nda gerçekleştirildi. Söyleşiye çok sayıda kadın çocukları ile birlikte katılırken Uzm. Dr. Mebrure Tarı, çocuklarda alerjik hastalıklar ve alınması gereken önlemleri anlatarak bilgiler verdi.

"Yastıklar kuş tüyünden olmamalıdır"

Özel bir hastanenin işbirliği ile gerçekleşen programda konuşan Uzm. Dr. Mebrure Tarı, "Çocuğun nefes darlığı ve hırıltılı solunuma yol açan ev tozu ve diğer alerjenlerle daha az karşılaşması için bazı önlemlere gereksinim vardır. Çocuğun karyolasının her gün nemli bir bezle ile tozu alınmalıdır. Çocuğun yattığı yatak yün olmamalıdır ve mümkün ise plastik kaplı yataklar kullanılmalıdır. Her hafta bu plastik kılıf nemli bir bezle silinmelidir. Şayet yatak pamuklu ise her hafta elektrik süpürgesi ile temizlenmelidir. Yastıklar ise kuş tüyünden olmamalıdır. Sentetik yataklar tercih edilmelidir" diyerek bilgiler verdi.

"Evde hayvan barındırılmamalıdır"

Yatak odasında veya evin diğer odalarında alınması arzu edilen önlemlerden de bahseden Tarı, "Evde hayvan barındırılmamalı bitki ve çiçek bulundurulmamalı. Bilhassa çocuğun bulunduğu evde, balkonda sigara içilmemelidir. Odadaki eşyaların tozlarının temizlenmesine özen gösterilmelidir. Koltuk ve kanepelerde baş ve kolların değdiği bölümlerin önce elektrik süpürgesi, sonrada nemli bir bezle temizlenmesi gerekmektedir" dedi.

"Alerjik çocuğa yün eşya giydirilmez'

Alerjik hastalıklarda çocukların giyimlerine de dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Tarı, "Alerjik çocuğa yünden iç çamaşırı, elbiseler ve kazaklar giydirilmemelidir. Kürkler çocuğun bulunmadığı odadaki dolaplarda muhafaza edilmelidir. Çocuğun oyuncakları tahta, metal veya plastikten olmalıdır ve bunlar da haftada bir temizlenmelidir. Çocuklar, naftalin, böcek ilaçları, yağlıboya, parfüm, deodorant ve spreyden uzak tutulmalıdır" diye konuştu.

Uzm. Dr. Mebrure Tarı: "Alerjik Çocuklara Yünden Elbiseler Giydirilmez’’

Uzm. Dr. Mebrure Tarı: "Alerjik Çocuklara Yünden Elbiseler Giydirilmez’’

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.